‘Mahalle meclisleri’ yeniden devrede...

AK Parti’nin hafta sonu yapılan Kızılcahamam kampının basına kapalı bölümünde belediye başkanlarına mahalle meclisleri kurmaları talimatı verildi.

‘Mahalle meclisleri’ yeniden devrede...
‘Mahalle meclisleri’ yeniden devrede...
GİRİŞ 01.05.2019 06:21 GÜNCELLEME 01.05.2019 06:25
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

AK Parti’nin ocak ayında açıkladığı manifestodaki başlıklar bir bir yerine getiriliyor. Kızılcahamam’da düzenlenen istişare kampında, manifestoda yer alan “Halk ile birlikte yönetim” modelinin hayata geçirilmesi için hazırlıklara başlandı. AK Parti’nin kuruluş zamanında var olan ve artık eskisi gibi uygulanmayan mahalle meclisleri, yeni dönemde aktif hâle getirilecek. Bu kapsamda “gönül belediyeciliği” anlayışına uygun olarak kurulacak olan mahalle meclislerinde, öncelikle halkın sıkıntıları dinlenecek.

YATIRIMLAR DA SORULACAK

 Mahalle mahalle sıkıntılar varsa tespit edilip çözüm tavsiye getirilecek. Mahallenin öncelikleri yerel yöneticilerle paylaşılacak. Halkın beklenti ve istekleri toplanarak yöneticilere aktarılacak. Mahallede hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili olarak mahalle halkının görüş ve önerileri de bu meclisler aracılığı ile belirlenecek. Mahalle meclisleri sayesinde belediye başkanı ve yerel yöneticiler de düzenli olarak mahalle sakinleri ile bir araya gelecek.

BÜROKRASİ BİTİYOR

 

 

Mahalle meclisi toplantıları sayesinden vatandaşlar belediye başkanlarının vermiş oldukları sözleri yerine getirip getirmediklerini de denetlemiş olacak. Düzenli olarak yapılan bu çalışmalarla yerel yönetimlerle vatandaş arasındaki bürokrasi ortadan kalkacak. AK Partili belediyeler tarafından daha önce kurulan ve kent için önemli katkılar sağlayan kadın, gençlik ve çocuk meclisleri de daha aktif hâle gelecek. Bu meclislerin kapasitesi genişletilerek toplumun tüm kesimlerinin buralarda temsil edilmesi sağlanacak.

EN ÜST SEVİYEDE KATILIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 maddelik seçim manifestosunda ‘Halk İle Birlikte Yönetim’ başlığında konuya geniş yer verilmişti. Bu kapsamda, belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara, şehir sakinlerinin en üst seviyede katılımının temin edileceği ifade edildi. Kurulacak meclisler ile bu hedefe ulaşılması sağlanacak.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 18
  • Kömür Kentli 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle başkanları genelde esnaf veya iş adamı. Adamlar kendi işinden vakit bulamıyorki parti işleriyle uğraşsın. Mahalle başkanları memur emeklisi vaya emekli mahallede tanınan bilinen biri olsun.
    Cevapla
  • Ahmet Kır 4 yıl önce Şikayet Et
    Halk meclisleri ile hiç bir yere ulaşamayan en alttaki kişinin de meselesi yukariya ulaştirilir. Elzemdir. Ciddiyet, hassasiyet ve disiplinli çalisma ruhu olmak kaydiyla...
    Cevapla
  • Ahmet Kır 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle meclisleri, halkin meselelerini siralayip ilgili yerlere ciddiyetle iletirse, büyük yarar sağlar. Bundan daha iyi bir sistem bilmiyorum. Olaya halkın yarari bakimindan bakmaliyiz. Böyle bakilirsa parti için de yararli olacaktir.
    Cevapla
  • emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurulacak halk meclisi siyasal oldugu muddetce yurumez benim fikrim mahalle muhtarlari ve azalari belediye meclisinde yetkilendirmeli ve halk meclislerini yonetmelidir
    Cevapla
  • Ahmet Kır 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhtar ilgilenmez, ilgilense de kendi ideolojisine veya adamı için yapar. Teşkilatlarda ise otokontrol mekanizması işletilebilir.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle meclislerinde kim söz ve yetki sahibi olacaksa yandaşlar nemalanma ya çalışır.Yine şeffaf olmaz.Güzelce işleyen kurum var mı? Yönetimi adil ve şeffaf.Herkese ve herkesime aynı tarzda muamele.Sorunlar ancak böyle hallolur çözülür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi