Sınır ötesinde karadan ve havadan dev operasyon yapılıyor...

Milli Savunma Bakanlığından, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin yuvalandığı alanlara yönelik karadan ve havadan harekat başlatıldığı bildirildi. Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde dün başlatılan Pençe Harekatı'nda şu ana kadar 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

GİRİŞ 28.05.2019 13:00 GÜNCELLEME 28.05.2019 17:27
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetlerin atışlarıyla başlayan harekata komando tugayları da katılıyor. 

 

 

Atak helikopterlerinin desteğiyle devam eden harekatla Hakurk'taki mağara ve sığınakların imhası, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor. 

 

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları tarafından Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden gece boyunca sevk ve idare edilen harekat, Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait ateş destek vasıtalarının atışları ile başladı.  

Öncelikli olarak aralarında Fırtına obüslerinin de bulunduğu ateş destek vasıtaları  teröristlerin bulunduğu hedefleri dövdü. Top atışlarının ardından bölgeye Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları sevk edildi. Çeşitli ana jet  üs komutanlıklarından kalkan 10’dan fazla savaş uçağı, belirlenen hedefleri ateş altına aldı. Hava harekatında tanker uçaklar da görev alırken, harekat SİHA ve İHA’larla da desteklendi.

'PENÇE OPERASYONU'

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, 27 Mayıs 2019 öğleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 20.00’de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla bir harekât başlatılmıştır. 

Operasyon ATAK helikopterlerimizin de desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir.

Bu harekât ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır.'' 

Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde başlatılan operasyonu gece süresince Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden sevk ve idare etti.

ARALIKSIZ PATLAMA SESLERİ

Hedeflerin ateş altına alınmasının ardından bölgeye komando birlikleri sevk edildi. Bölgeye yönelik özel olarak eğitilmiş komandolar helikopterle alana indirildi. Gece harekat yapacak şekilde donanıma sahip uzman erbaşlardan oluşan komando birlikleri hedeflerin imhasına yönelik sızma harekatı gerçekleştirdi. Harekatın başarıyla devam ettiği öğrenildi.

Ateş destek vasıtaları ve savaş uçaklarınca yapılan atışlarla  teröristlerce kullanılan mağara, sığınak, barınak ve mühimmat depoları vuruldu. Atışların sonrasında bölgede izlenen patlamaların mühimmat depolarının tam isabetle vurulduğunun göstergesi olarak nitelendirildi. 

9 TERÖRİST HAYATINI KAYBETTİ

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde dün başlatılan Pençe Harekatı'nda şu ana kadar 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

YORUMLAR 113
  • Gknn 4 yıl önce Şikayet Et
    Beklemiyodunuz dime ansizin geldik habersiz oldu napalim biz boyleyiz TURKIYEYIZ
    Cevapla
  • ülkem 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM askerlerimizi koru gazalarını mubarek et ÜLKEMİ düşmanlarından koru amin
    Cevapla
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahuekber.ilk kuzey ırak a girilmesi ve PKK yı oradan silmek için başlanması en doğru tercihti, daha sonra Kuzey Suriye de PKK ya operasyon Kuzey ırak bağlantısı teröristlerin kesilince yapılmalıdır.Kandil ve çevresinde üs bölgeleri yerleştirilmeli
    Cevapla
  • Real Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah acımayın vurun hainlere Dualarımız sizinle
    Cevapla
  • Serco 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Askerimizi KORUSUN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası