Bakan duyurdu: Okula başlama yaşı değişiyor

Okula başlama yaşı 69 aya çıkarılıyor. Yurt açma izni Gençlik ve Spor Bakanlığına veriliyor. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş süresi 3+1 olarak 4 yıla düşürülecek.

Bakan duyurdu: Okula başlama yaşı değişiyor
Bakan duyurdu: Okula başlama yaşı değişiyor
GİRİŞ 17.06.2019 17:35 GÜNCELLEME 17.06.2019 18:17
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıklamalarda bulundu. Muş açıklamasında sözleşmeli öğretmenlerin görev süreleri ile ilgili “Sözleşmeli öğretmenlerin merakla beklediği… Sözleşmeli öğretmenler görev aldıkları zaman, 4 sene sözleşmeli artı 2 sene de 4 yılın sonunda kadroya geçtikten sonra aynı yerde görev yapmak durumundalar. Bu süreyi 3+1 olarak revize edilmesini teklif ediyoruz” dedi.

 

 

İşte Mehmet Muş'un açıklamalarından satış başları:

OKULA BAŞLAMA YAŞI

 

 

Milli Eğitim ile ilgili 19 maddelik kanun teklifi veriyoruz. Okula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarılıyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN

Sözleşmeli öğretmenlerin merakla beklediği… Sözleşmeli öğretmenler görev aldıkları zaman, 4 sene sözleşmeli artı 2 sene de 4 yılın sonunda kadroya geçtikten sonra aynı yerde görev yapmak durumundalar. Bu süreyi 3+1 olarak revize edilmesini teklif ediyoruz.

Üç yıl sözleşmeli artı 1 yıl da kadroya atandıktan sonra bulundukları yerde görev yapıp daha sonra tayin isteme hakkına sahip olabilecekler. Buraya Diyanet İşleri’ndeki sözleşmeli personeli de ekliyoruz.

YORUMLAR 20
  • MEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    okula başlama yaşı 8 olmalı bence...ve öncesinde çocuğa dini eğitimi verilmeli...çocuk fıkıh ve ilmihal bilgilerini ,edep ve ahlakı öğrenmeli önce...o yaşlarda gerekli dini eğitim alan çocuk kolay kolay bozulmaz,değişmez,ergenliğe adımını atan bir çocuğa nefsinin etkisiyle dini ve ahlakı yeterliliği aşılayabilmek çok zor.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    En az 72 aya çıkarılmalıdır. Erken yaşta ki çocukların güvenleri sarsılıyor.
    Cevapla
  • 72Tesisat 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim süresinsinden 4 yıl kısaltmak gerekir. İlkokuldan 2 yıl ortaokuldan 2 yıl. Ve bütün yüksek öğretimler 5 yıl olmalıdır. Dersler yıl yerine dönem dönem olmalıdır. Modüler biçimde olursa daha verimli olur. Misalen bir dönem işlemler bir dönem problemler gibi...
    Cevapla
  • svs 4 yıl önce Şikayet Et
    yaz boz tahtası
    Cevapla
  • Ercan224 4 yıl önce Şikayet Et
    Malüm ingilizce dersi ćok önemli dil bilmeyene Türkiyede iyi bir yere gelemiyor.Çocuklara uygun tv.programlarını Türkçe ve ingilizce alt yazılı olarak yayını yapılsa ulkemizdeki dil öğrenimi daha kolay hale gelecek diye düşünüyorum.Devletimiz bunu çol rahat yapar.Düşünsenize bir keleoģlan,rafadan tayfa vs.çizgi filimlerinin bu şekildede yayınlandını.Zaten sürekli aynı bölüm çıkıyor.Bir sean Türkće bir seans Türkće İngilizce alt yazılı yayınlasa .Bu dil öģrenmede çocuklara ve öģretmenlere büyük kolaylık saģlar.
    Cevapla
  • çnra 4 yıl önce Şikayet Et
    ingilizce öğrenimi kaldırıldığı gün tam bağımsızlığımızın ilan edildiği gün olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...