Tekirdağ'da paniğe neden olan görüntü

Çerkezköy'de bulunan Kavak Deresi renk değiştirip kirli akmaya başladı. Suda yapılan incelemede kimyasal maddeye rastlandı. Bazı yerlerde su renginin siyaha döndüğü dereden numune alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü inceleme başlattı.

Tekirdağ'da paniğe neden olan görüntü
Tekirdağ'da paniğe neden olan görüntü
GİRİŞ 12.07.2019 11:18 GÜNCELLEME 12.07.2019 11:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Kavak Deresi'nin renk değiştirip, kirli akması üzerine suda ön inceleme yapıldı. Dereye, Organize Sanayi Bölgesi TIR Garajı'nın altından geçen yağmur suyu kanallarından, içeriği belli olmayan kimyasal madde karıştığı belirlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce dereden numuneler alınıp, inceleme başlatıldı.

 

 


Suyun rengi bazı yerlerde siyaha döndü

Çerkezköy'den geçen ve Çorlu Deresi ile birleşen Kavak Deresi, son günlerde bazı kesimlerinde kirlenerek, gri ve siyah akmaya başladı. Bunun üzerine Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Kavak Deresi'nde inceleme yaptı. Rengin bazı kesimlerde griye, bazı kesimlerde ise siyaha döndüğü suya, Organize Sanayi Bölgesi TIR Garajı'nın altından geçen yağmur suyu kanallarından, içeriği belli olmayan kimyasal madde karıştığı belirlendi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili tutanak tutarken, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerine de haber verildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Kaan Sinan Tohumcu ve ekipler, Kavak Deresi çevresindeki 5 kilometrelik alanda inceleme yaparak, dereden incelenmek üzere numuneler aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • T.C VATANDAŞI 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Şunu Anlamıyorum. 2872 sayılı çevre kanunu var.Tekirdağ İlinde İl Çevre ve şehircilik Müdürlüğü var. Yıllardır Trakya da bu gibi olaylar devamlı haber konusu oluyor. Kimse kılını kıpırdatmıyor galiba?Bu memleketin hali ne olacak acaba
    Cevapla
  • alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Halis muhlis kot boyası işte ne olacak..Bizim memleketette aynı sorun yıllardır var..Bu yüzden kimseyi asmayıp kesmiyorlar.Ense kalın olunca hiç bir şey işlemiyor.Balıklar ölmüş yabani hayvanlar etkilenmiş.Gıdalar zehirlenmiş adamların umurunda bile değil.
    Cevapla
  • Kartal-58 4 yıl önce Şikayet Et
    hep aynı manzara
    Cevapla
  • adamınteki 4 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapana en büyük cezayı verin yediği kaba tüküren insan müsevetteleri
    Cevapla
  • CUMHUR 4 yıl önce Şikayet Et
    9 senedir çerkezköy deyim bu kadar denetimsiz ilgisiz bir belediyecilik görmedim bunların bir üstü yokmu yetkili yokmu insanlar çocuklar burdaki topraktan gelen mahsülden ZEHİRLENİYOR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak