Trump'tan Türkiye ve F-35 açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Barack Obama döneminde Türkiye'ye Patriot'ların satılmamasının yanlış olduğunu, bununla beraber, Rusya'dan S-400 alması gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacaklarını söyledi.

GİRİŞ 16.07.2019 20:45 GÜNCELLEME 16.07.2019 20:51
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

Trump, Türkiye'nin Rusya'dan geçen hafta S-400 hava savunma sistemlerini almaya başlamasına ilişkin Beyaz Saray'daki kabine toplantısında Türkiye ve F-35'lerle ilgili değerlendirmede bulundu.

 

 

Barack Obama döneminde Türkiye'ye Patriot satılmaması dolayısıyla önceki yönetimi eleştiren Trump, Türkiye'nin bundan dolayı Rusya'dan S-400 aldığını belirtti.

'GERÇEKTEN ADİL DEĞİL'

Trump, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu anladıklarını vurgulayarak, "İçinde bulunduğu çok zor bir durum ve biz de ABD olarak zor bir durumda kaldık ancak şunu ifade edeyim; ABD, Rusya'dan füze sistemi satın aldığı için NATO müttefiki Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacak. Çok zor bir durum fakat üzerinde çalışıyoruz. Neler olacağını göreceğiz fakat bu gerçekten adil değil." ifadelerini kullandı.

 

 

Trump ayrıca bu durumdan dolayı F-35 uçaklarının üreticisi Lockheed Martin'in memnun olmadığını çünkü firma için bunun binlerce istihdam anlamına geldiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, "S-400'lerimizi almaya başladık. 'Alamazlar' dediler, bugün sekizinci uçak da geldi." demişti.

YORUMLAR 223
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 satmamakla bize iyilik yapmış olurlar almış olsak ,bu uçaklarla yapılacak bütün operasyonlardan abd' nin haberi olcak
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi an guzel birşey keşke bu kadar daha s400 alsak ama türk medyası haber için bütün devlet sırlarını açık etmekden başka birşey yapmıyor
    Cevapla
  • HIRSIZ abd 4 yıl önce Şikayet Et
    saarı çiyan zaten biz de almayacaktık. öeddiğimiz paraların üstüne yatma ad. malum abd HIRSIZLIK ve eşkiyalıkta dünya birincisi. saddamın hazinesini, kaddafinin hazinesini venezuellanın petrol paralarını çaldınız.
    Cevapla
  • Talha başaran 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi bildin deyip alacaksın rus uçağını
    Cevapla
  • Hmd 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan daha iyisini yapacagiz ve yapıyoruz inşaallah. TFX
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’