Van'da feci kaza: 17 ölü 50 yaralı

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Sürüyolu Mahallesi yolunda kaçak göçmenleri taşıyan minibüsün takla atarak yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 17 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Kaza yapan minibüsün 16 kişilik olmasına rağmen 67 kişiyi taşıdığı belirtildi.

GİRİŞ 18.07.2019 12:45 GÜNCELLEME 18.07.2019 16:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Van’ın İpekyolu ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan minibüsün takla atması sonucu 5’i çocuk, 6’sı kadın olmak üzere 17 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi de yaralandı. 16 kişilik minibüse 67 kişinin bindiği ortaya çıktı. 

Alınan bilgilere göre kaza, öğle saatlerinde İpekyolu ilçesi Ilıkaynak Mahallesi yolunda meydana geldi. Sürücüyle birlikte içerisinde 67 kişinin bulunduğu 76 AAC 296 plakalı minibüs, kontrolden çıkarak yaklaşık 200 metrelik şarampole yuvarlandı. Vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ile 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Kazada sürücüyle birlikte 5’i çocuk, 6’sı kadın olmak üzere toplam 17 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi de yaralandı. Kırsal alanda etrafa savrulan yaralılar, bölgeye sevk edilen ekipler ve vatandaşların yardımı ile vadiden çıkarılarak ambulanslara taşındı. Yaralılar, Van’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Aracın içinde sıkışarak hayatını kaybedenlerin cesetleri ise yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından araçtan çıkarılarak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Sıkıştığı yerden çıkartılan sürücünün solunda bir çocuğun, sağında ise 4 kişinin olduğu görüldü. Kaza sonrası Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan olay yerine gelerek, çalışmaları koordine etti. 

Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. 

 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • muharrem arslan 4 yıl önce Şikayet Et
    BU canları yazık keşke şöför ve sorumlu kişiler ölseydide masum insanlar kalsaydı bunasıl para hırsıdır
    Cevapla
  • mna 4 yıl önce Şikayet Et
    vah vah eyvah
    Cevapla
  • o.o 4 yıl önce Şikayet Et
    bir müminin ayağına tiken batsa içim yanıyor hele hele sabii olunca parçalanıyor allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • tolga 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep göçmenleri taşıyan gemiler batıyor arabalar yuvarlanıyor bu iş bilinçli bence birileri dur demeli artık buna can bunlar ya can....
    Cevapla
  • musti 4 yıl önce Şikayet Et
    sen 19 kişilik minibüse 67 kişi nasıl binmiş düşünmüyor bilinçli olarak kaza yapıldını düşünüyorsan !! diyecek bir şey yok kaçak göçmenler 10 kişilik kayğa 50 kişi binfiği için batıyor
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    PKK'lı kâfirler bu işten büyük paralar kazanıp Müslümanları soyuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar