Şule Yüksel Şenler vefat etti

Gazeteci-yazar Şule Yüksel Şenler 81 yaşında vefat etti. Şenler'in vefatıyla ilgili açıklama yapan Başkan Erdoğan, 'Vefatını üzüntüyle öğrendim, mekanı cennet olsun.' dedi.

GİRİŞ 28.08.2019 14:28 GÜNCELLEME 28.08.2019 16:43
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Şenler, yaklaşık 8 aydır tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesinde bugün hayatını kaybetti.

Şenler'in, cenaze törenine ilişkin bilginin daha sonra paylaşılacağı belirtildi.

Usta kalem Şenler, başörtü konusunun eğitimli Müslüman kadının hayatına girmesine vesile olurken, gerek yazıları gerekse konferanslarıyla da 1960-70'li yıllara damgasını vurmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Başörtüsü mücadelesinin öncü isimlerinden, ömrünü gençliğin şuurlandırılmasına adayan değerli yazar Şule Yüksel Şenler Hanımefendi'nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

 

 

ŞULE YÜKSEL ŞENLER KİMDİR?

Şule Yüksel Şenler 29 Mayıs 1938 tarihinde Kayseri'de doğdu. 1960'lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarıyla ün kazanmıştır.

 

 

Aslen Kıbrıslıdır. Küçükken ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bıraktı. Bir terzinin yanında çalışmaya başladı. Bu, onun ileride kendi başörtüsü modelini yaratmasına yol açtı. 21 yaşında gazetecilik yapmaya başladı. 1965'te tesettüre girdi. Yeni İstiklal gazetesindeki yazıları nedeniyle hakkında davalar açıldı. Anadolu'yu dolaşarak verdiği konferanslarla tartışmalar başlatmıştır. Onu taklit eden genç kızların başlarını aynı şekilde örtmeleriyle bu tarz örtü şulebaşı olarak anılmaya başlandı.

Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıalide Sabah gazetelerinde kadın sayfası yaptı. Bugün gazetesinde 1967-71'de köşe yazarı idi. Seher Vakti dergisinin başyazarı oldu. 1971'de hapis yattı.

şule yüksel şenler

ŞULE YÜKSEL ŞENLER'İN ESERLERİ

Gençliğin Izdırabı
Hidayet
Bize Ne Oldu
İslam'da ve Günümüzde Kadın
Duyuşlar
Her Şey İslam için
Uygarlığın Gözyaşları
Huzur Sokağı
Kız ve Çiçek
Sağ El
Bir Bilinçli Öğretmen
Yılanla Tilki

Başörtü konusunun eğitimli Müslüman kadının hayatına girmesine vesile olan, gerek yazıları gerekse konferanslarıyla 1960 ve 1970'li yıllara damgasını vuran Şenler'in hayatı, ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Demet Tezcan tarafından kaleme alındı.

Huzur Sokağı romanıyla tüm zamanların en çok okunan yazarları arasında yer alan Şenler'in hayatını konu alan kitabın ilk baskısı 2006'da yayınlandı.

.

YORUMLAR 98
  • Mahir Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Yılmadan mücadele etti Rahmetli.. Şahidiz Rabbim cennetinde cemaliyle şereflendirsin
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin, huzur sokağı adlı eserini mutlaka okuyun arkadaşlar, gittiği yerlerde mevlam utandırmasın
    Cevapla
  • ADIYAMANLI 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESIN mekani CENNET OLSUN, RABBIM Sabırlar versin, RABBIM bize nice Emine Yüksel Şenler nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • Abdulmecid 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah u teala rahmetiyle muamelede bulunsun islama çok hizmetleri olmuştu mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C size rahmet etsin. ECRİNİzi arttırsın ve günahlarınızı affetsin inşallah. Amin. Huzur sokağı okumayanlar okusun güzel 1 eser hatta çok güzel 1 eser. En çok satılan kitaplar arasında namık kemalin olsaydı bu eser dünya ya meth ederlerdi. Konusu itibari ile unutturmaya çalişilan 1 eser. Özellikle bayanlara tavsiyem. Klasiklere 1000 çeker toplasan 1 huzur sokağı gibi etmez. Yok efendim Ferrarisini satan adam, bilmem Sofinin dünyası cartı curtu okuyanın hayatına iz bırakan eser HUZUR SOKAĞI.okuyun okutun derim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar