Aile Bakanlığı kamu personeli alımı! Başvuru şartları neler?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine KPSS puanı ile kamu personeli alımı yapılıyor. Peki kadro dağılımı ve başvuru şartları neler?

Aile Bakanlığı kamu personeli alımı! Başvuru şartları neler?
Aile Bakanlığı kamu personeli alımı! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 10.09.2019 15:25 GÜNCELLEME 10.09.2019 15:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 21 kişilik sözleşmeli personel alımı yapılıyor. Aile Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek olan söz konusu alımlar aşağıdaki kadro dağılımına yapılacaktır. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları...

 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

 BAŞVURU GENEL ŞARTLARI 

 

 

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 

- Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Bu kısımda belirtilen bölüm mezunları A, B ve C Grubu pozisyonları için başvuru yapabilir.) 

- (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin Mühendislik bölümlerinden, Fen-Edebiyat, Eğitim ve Eğitim Bilimleri Fakültelerinin, Bilgisayar ve Teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile İstatistik, Matematik ve Fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, (Bu kısımda belirtilen bölüm mezunları sadece C Grubu pozisyonu için başvuru yapabilir.) 

- Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı 2 katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı KHK'ya tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.) 

- Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine, temsil kabiliyetine sahip olma, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma yeteneğine sahip olma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme yeteneğine sahip olma, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın ve iletişim becerisi yüksek olma, yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilecek olma, dokümantasyona önem verme hususlarına yatkın olmak. 

KADRO DAĞILIMI

Aile Bakanlığı bünyesine yapılacak olan alımlar;

- 2 Java Kurumsal Mimar, 

- 1 .NET Kurumsal Mimar,

 - 2 Proje Yöneticisi, 

- 1  Veri Tabanı Uzmanı, 

- 5 Kıdemli Java Yazılım Uzmanı, 

- 2 .NET Kıdemli Yazılım Uzmanı, 

- 2 Bilgi Güvenliği Uzmanı, 

- 1 Java Yazılım Geliştirme Uzmanı, 

- 2 .NET Yazılım Geliştirme Uzmanı, 

- 2 Önyüz Geliştirici (Front-End Developer) Uzmanı, 

- 1 Ağ Uzmanı

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI  

Başvuru genel şartlarına ilave olarak, niteliklerine göre aşağıdaki özel şartlar aranacaktır.  Gruplara ilişkin ücret cetvelleri, “ÜCRET” kısmında belirtilmiştir.

İlanın Özel Başvuru Şartları İçin Tıklayınız!

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ 

Genel ve özel şartları sağlayan adaylardan 2018 veya 2019 yılında yapılan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (Yabancı dil puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin puanı sıfır olarak değerlendirilecektir) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak; her bir pozisyon için 20 (yirmi) katı aday yazılı, sözlü ve uygulamalı sınava çağrılacaktır. Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilecektir. Sözlü sınavda başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan alınması zorunludur. Sınav sonucuna göre 14 Bilişim Personeli Giriş Sınavı nihai başarı dereceleri tespit edilecektir. Adaylar nihai başarı derecelerine göre sıralamaya tabi tutulacak ve kontenjan sayısı kadar aday alınacaktır.

SINAV KONULARI, YERİ VE TARİHİ 

Uzmanlık konularına uygun olarak yukarıda özel şartlarda belirtilen tüm konular ve hususlardır. A Grubu adaylar sadece sözlü sınava, B ve C grubundaki adaylar ise hem yazılı veya uygulamalı hem de sözlü sınava tabi tutulacaktır. Sınav tarihleri başvuru sonuçlarının ilan edildiği gün duyurulacaktır. Sınav Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Emek Mahallesi, 17.Cadde. No:13 06520 Çankaya / ANKARA adresinde bulunan Bakanlık Hizmet binasında yapılacaktır. Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır.

YORUMLAR 2
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    İkamet şartının kaldırılmasını talep ediyorum ikamet şartının kaldırılmasını talep ediyorum LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN
    Cevapla
  • Kamu yönetimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamu yönetimi mezunuyum kamu yönetimi mezunlarına kadro açılmasını istiyoruz Kamu yönetimi mezunlarına ağırlık verilmelidir sesimizi duyun artık lütfen destek verin arkadaşlar İKAMET ŞARTININ KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUM
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı