Başkan Erdoğan 3'lü zirvede resti çekti! Tarih verdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile üçlü zirvede bir araya geldi. Başkan Erdoğan, Fırat’ın doğusuna güvenli bölge tesisine ilişkin ABD ile müşterek yürütülen faaliyetler ile ilgili ''İki hafta içinde bir sonuca ulaşamazsak kendi harekat planımızı uygulamaya başlayacağız'' restini çekti.

Başkan Erdoğan 3'lü zirvede resti çekti! Tarih verdi...
Başkan Erdoğan 3'lü zirvede resti çekti! Tarih verdi...
GİRİŞ 17.09.2019 06:14 GÜNCELLEME 17.09.2019 06:16
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Çobanbey'de hastaneye düzenlenen saldırının bunun en son örneği olduğunun altını çizen Erdoğan, "Geldiğimiz nokta itibarıyla Suriye'de DEAŞ tehdidi artık ortadan kalkmıştır. Suriye'nin istikbali için en büyük tehdit kaynağı PKK ve onun uzantısı olan YPG/PYD'dir. Bu ülkedeki PKK, PYD varlığı devam ettikçe ne Suriye ne de bölgemiz huzura kavuşabilir." uyarısında bulundu. 

 

 

''İKİ HAFTA İÇİNDE SONUCA ULAŞAMAZSAK...''

Ruhani ve Putin'i, Fırat'ın doğusunda güvenli bölge tesisi konusunda gelinen aşama hakkında bilgilendirdiğini ve düşüncelerini paylaştığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: 

 

 

''Suriye sınırımız boyunca bir terör oluşumuna rıza göstermeyeceğimizi kendilerine ifade ettim. Özellikle de burada bir mülteciler şehrinin oluşabileceğini ve mülteciler için buralarda konaklayabileceği ve ekip biçebileceği bahçelerini yapmaları noktasında bir hazırlığın yapılmasının isabetli olacağını ifade ettim. Suriye sınırımız boyunca böylece terör oluşumuna rıza göstermeden bu tür bir insani altyapıyı oluşturmamızda fayda olacağını anlattım. Nihai hedefimiz Suriye'nin kuzeyinde bir barış koridoru tesis ederek ülkenin bölünmesini engellemektir. Bunun için şayet Amerika ile iki hafta içinde arzu ettiğimiz sonuca ulaşamazsak kendi harekat planımızı uygulamaya başlayacağımızı her iki dostumuza da anlattım.''

YORUMLAR 24
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    abd önceden iran ile ırağı savaştırdı iki tarafa silah sattı güçlerini azalttı ve zayıflayınca ırağa girdi ırak petrollerine kondu girdiği ülkeyi talan ediyor hem inşa ediyoruz yalanı ile ülkenin 50 yıllık gelirine göz dikiyor ayrıca o ülkeye savaş masrafı yaptım diktatör devlet adamınızı indirdim diye fatura çıkartıyor her yönden alacağını alıyor emperyalizm deyin gaspçı deyin-eşkıya deyin-hepsi yakılır amerikaya sonunda bunların ahı çıkar elbet
    Cevapla
  • kamil. 4 yıl önce Şikayet Et
    suriye hükümeti olsun iran hükümeti olsun konuşulacak bir şey yok hepsi müslüman sünni düşmanı bebelere mişket bombası varil bombası atan zalimlerle uzlaşma yapılmaz.
    Cevapla
  • Önce Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlamsızca boş bir yorum. Peki kimi muhatap alıp konuşacağız, amerika ile rusyayı devreye sokup onların aracılığıylamı konuşacağız bu ülkelerle. Lütfen biraz mantık ya. Müslüman düşmanı olmayan ülke kaldımı. Bizim ülke çıkarlarımız neyi gerektiriyorsa öyle hareket edeceğiz.
    Cevapla
  • Turgut 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis i destekliyorum
    Cevapla
  • E. Szr 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşce yaşamak varken bu şaçma savaşlar neden
    Cevapla
  • sdsd 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler öyle kolay değil.Kolay olsaydı şimdiye kadar yüz defa girilmişti.Büyük maliyet söz konusu. Hem operasyon maliyeti hem operasyonun yan etki maliyeti. Doların yükselmesi ABD yaptırımları, yatırımcıların güvensizliği, iç piyasada vatandaşların harcamalarını kısması vs. Sonuçta küçük çaplı bir savaş olacak.Türkiye oraya girse bile ki girmeli ABD pydyi daha güneye çeker.Orada besler.Çok zor iş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü