Merakla bekleniyordu, başladı! Silivri'de alarm...

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 171'i tutuklu 226 sanık hakkında açılan dava bugün Silivri'de başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki büyük salonda görülecek olan duruşma öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Salonun bulunduğu alanın giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu.

GİRİŞ 17.09.2019 11:20 GÜNCELLEME 17.09.2019 13:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 167'si tutuklu 226 sanık hakkında açılan davanın görülmesine bugün başlanıyor. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki büyük salonda görülecek duruşmada Oktar ve suç örgütü üyeleri ilk kez hakim karşısına çıkacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede, Oktar’ın da aralarında bulunduğu 226 sanık yer almıştı.

 

 

Oktar grubuna 20 yıl önce ilk operasyonu yapan dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan’ın da aralarında bulunduğu 99 kişi müşteki, 26 kişi ise mağdur sıfatıyla davada yer alıyor. Adnan Oktar'ın bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede, Adnan Oktar suç örgütünün kuruluşu, yapısı, kuralları, örgüt içi evlilikler, örgütün tarihsel gelişimi, ideolojisi, amacı, örgütün cinsel-mali sömürü düzeni, örgütün gelir kaynakları, silahlanma yapısı, örgütün hukuk grubu, propaganda faaliyetleri, örgütün FETÖ ile ilişkisine ayrıntılı olarak yer verildi. 

İddianamede, örgüt elebaşısı Adnan Oktar hakkında ''devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme'', ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme'', ''terör örgütüne (FETÖ) üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme'', ''kasten adam öldürmeye teşebbüs'', ''5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet', ''resmi belgeyi yok etmek'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''nitelikli cinsel saldırı'', ''çocuğun nitelikli cinsel istismarı'', ''6136 Sayılı Kanun'a muhalefet'', ''eğitim öğretim hakkının engellenmesi'', ''eziyet etme'', ''şantaj'', ''cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama'', ''dolandırıcılık'', ''3628 Sayılı Kanun'a muhalefet'', ''hakaret'', ''tehdit'', ''hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek'', ''suçluyu kayırma'' ve ''kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması'' suçlarından toplam 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. İddianamede yer alan diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan çeşitli oranlarda hapis cezası talep ediliyor. 

 

 

Öte yandan duruşmanın görüleceği Silivri Cezaevi karşısındaki duruşma salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

YORUMLAR 4
  • M.T 4 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medyada cumhur ittifakından daha başarılılar. 15 temmuzdan sonra verilmesi gereken ama nedense verilmeyen caydırıcılık sorunu var. Siyonist maşa oktar grubu ibretlik şekilde ezilmeli, kin ekmeden imha edilmeli. Nedense bu güçlü mesajı düşmanlarımıza hissettiremiyoruz ? İçerideki ezoterik soytarılar kasım kasım kasılıyorlar "bu devlet bizim yine demokratik hokkabazlıkla ele geçireceğiz" kibrindeler. Şimdilik buna inanmalarında sorun yok ancak bıçak kemiğe dayandığında iddia ettikleri "kontrollü" karşı yöntemler her açıdan hazırlanmalı. Kasım 2020 deyip duruyorlar atölyerinde ne hazırlanıyor devletimiz önceden bilmek zorunda.
    Cevapla
  • tokatlı hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız kesinlikle bu şarlatan ve mason örgüte zerrece prim vermemeli. Bunlar İslamiyet gibi iffet ve edep dinini ahlaksızlık ve namussuzlukla özdeşleştirmeye çalışan İsrail maşası, nesilleri yutan büyük bir tehlikedir. Hala faaliyetleri sürmektedir.
    Cevapla
  • Nalıncı 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum sana kardeş... İçimden geçenleri okumuşsun adeta... Bunlar en az FETÖ kadar tehlikelidir, toplumdan temizlenmelidir, aksi halde devlet sorumluluğunu yerine getirmemiş sayılır. NOKTA
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    bir sürü insanın inanıp tv programı yaptığı bir grup hala kafalar dik şekilde yürüyorlar. zannedersin dünyalar altında. insanların birçoğu bu tip şarlatanlara inanmakta. gerçek manada din, iman adına verilenleri almaz da böyle şarlatanlara kendilerini kaptırırlar. ondan sonra aldatılmışız diye dert yanıp başkalarını suçlarlar. sahip çıkın kardeşim evlatlarınıza. mal, mülk para çoğu yerde geçmez. insan yetiştirmeye odaklanalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...