Evlat nöbeti büyümeye devam ediyor: Bir aile daha katıldı

Çocukları dağa kaçırıldığı için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine bir aile daha katıldı. Oğlu Mehmet için eyleme katılan baba Salih Gökçe, "Oğlum 20 gün sonra asker olacaktı, dağa kaçırdılar. Kurbanlığını hazırlamıştım, gelip askere gidecekti" dedi. Sevdet ana ise, "Bizim ciğerimiz yandı, onların da yansın. Vicdansız zalimler" sözleriyle HDP'ye tepki gösterdi.

Evlat nöbeti büyümeye devam ediyor: Bir aile daha katıldı
Evlat nöbeti büyümeye devam ediyor: Bir aile daha katıldı
GİRİŞ 17.09.2019 11:27 GÜNCELLEME 17.09.2019 13:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine, bir aile daha katıldı.

 

 

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de partinin il başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Ağrı'dan gelen baba Salih Gökçe, oğlu Mehmet'in yaklaşık 4 yıl önce dağa kaçırıldığını belirterek, "İstanbul'da çalışıyordu. Beni telefonla aradı 'baba geleceğim.' dedi. Ondan sonra telefonu kesildi. Aramama rağmen ulaşamadım. Oğlum 20 gün sonra asker olacaktı, dağa kaçırdılar. Kurbanlığını hazırlamıştım, gelip askere gidecekti." dedi.

Cabir Taş'ın kızı Ece Taş, 2015'te 14 yaşındayken dağa kaçırıldı.

 

 

Oğlunun İstanbul'un Yenidoğan semtinden kaçırıldığını aktaran Gökçe, "Aramama rağmen ulaşamadım. İstanbul Yenidoğan'dan götürmüşler. O günden sonra kendisine ulaşamadım. Akçakale'ye kadar gittim. Suriye'de savaş vardı, o nedenle geçemedim geri döndüm." ifadelerini kullandı.

"Hep gidenler fakir fukaranın çocukları"

Gökçe Diyarbakır'daki oturma eylemini öğrenince dahil olmaya karar verdiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Buraya çocuğumu aramaya geldim. Kendi çocuklarını göndersinler. Buradakilerin hiçbirinin çocuğu gidiyor mu? HDP'li milletvekili ve belediye başkanlarının çocukları neden gitmiyor? Hep gidenler fakir fukaranın çocukları. Oğlumun Suriye'de olduğuna eminim. Araştırdım, biliyorum Suriye'de olduğunu."

"Gel, Türk adaletine sığın"

Baba Gökçe, oğluna devletin şefkatli kollarına gelmesi çağrısında bulunarak, "Gel, Türk adaletine sığın. Türk adaleti her zaman için arkanızdadır. Asker, polis ve herkes bize destek sunuyor. Oğluma sesleniyor ve rica ediyorum; her ne olduysa oldu ama artık gel. Gittikten sonra onunla hiç görüşemedim. Bazen özel numaradan telefonlar geliyor ancak kimse konuşmuyor." diye konuştu.

"Onların da ciğeri yansın"

Sevdet ana ise, "Ciğerimiz yanıyor. Onların da ciğeri yansın. Onların çocukları güzel okulda okuyor, geziyor, güzel yemek yiyor; bizim çocuklarımız ot yiyor, toprak, yiyor, taş yiyor. Dinsizler, merhametsizler. Vicdansız zalimler" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    chp pkk pyd ye ortaklık yapıyor
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sokaklarda liselerde özellikle üniversitelerde özellikle terör örgütüne militan kazandıran binlerce çakkal var bunlar biliniyor bunların infaz edilmeleri şarttır hapis mapus hikaye cezaevlerine sempatizan giren militan olarak çıkıp terör örgütüne katılıyor cezaevlerinde koğuş sistemi kaldırılmalıdır
    Cevapla
  • soruyorum! 4 yıl önce Şikayet Et
    Soru 1: Yani onların çocukları da dağa gitse, siz de seve seve mi göndereceksiniz? Soru 2: HDP'ye her seçimde o kadar oyu siz verdiniz; şimdi neden ağlıyorsunuz?
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    o anneler pek ya baş kaldırmışlar şimdiye kadar kimse cesaret edememiştir helal olsun onlara hdpyi köşeye sıkıştırdılar neden chpyi sorgulamıyorsunuz unutmayın ki hdp yi meclise getiren chp dir bir evden bir chp ye bir hdp ye oy verin diyerek seçmeni yönlendirip meclise girmesini sağladılar birde onlara soru yöneltin daha çok cesaretli anne bekliyoruz
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edersen kadıncağız başlarım kürdistan davanıza diyor...yani hdp'ye oy verilmesi için bir mafya ve mahalle baskısı var.O baskı olmasa hdp'nin oyu bölgede en az %70 düşer.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Kürt kardeşlerimi Kürt devleti kuracağız diye kandırdılar. Bu Kürt devleti projesi Israil Amerika Ingiltere Fransa Avrupa ve Ermenistan projesidir. Kürtler ile alakası yok. Kürt satılık eleman gibi kullanılıyor. Biz Müslüman Türkler Kürtler akrabayız bir aileyiz. Ayrılmaz bir parçayız. Bu annelerin yürekleri sızlıyor ta binlerce kilometre uzaktan benimde yüreğim sızlıyor çünkü bu iman meselesi. Biz Islam kardeşiyiz. Bu Kürdiye de olsa Türkiye 'de olsa aynı evde vatanda yaşıyoruz. Vatan bizim! Bizim vekilimiz Allah cc.
    Cevapla
  • Canım Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Dandik Kemal ve takımı duymuyor. Ey CHP'li seçmen, sen duy bari bu sesi. İyi partili sen de duy!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!