Ayı bir anda saldırdı! Korkunç olayda bir kişi öldü

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, ayının saldırısına uğrayan Mustafa Öneş (83) hayatını kaybetti, Ayşe (45) ve Murat Yıldız (47) çifti ise yaralandı.

Ayı bir anda saldırdı! Korkunç olayda bir kişi öldü
Ayı bir anda saldırdı! Korkunç olayda bir kişi öldü
GİRİŞ 20.09.2019 17:13 GÜNCELLEME 20.09.2019 17:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Olay, sabah saatlerinde, Uzundere'nin Ulubağ Mahallesi'nde meydana geldi. Sabah kahvaltısı için evinin bahçesine çıkan evli ve 2 çocuk babası Mustafa Öneş arkasından gelen ayının saldırısına uğradı. Öneş'in çığlıkları üzerine evden çıkan eşi Gülsün Öneş bağırıp komşulardan yardım istedi. Ayı bir süre sonra Öneş'i bırakıp bölgeden uzaklaştı.

Bu sırada yakınlarda ceviz toplamaya giden Ayşe- Murat Yıldız çifti de ayı ile karşılaştı. Çifte de saldıran ayı, Murat Yıldız'a pençe attı. Murat Yıldız savrulurken, eşi ayıya taşla vurmaya başladı. Bunun üzerine hayvan, Ayşe Yıldız'ı sağ kolundan ısırıp, kaçtı.

Yaralılardan Mustafa Öneş, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Öneş doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Hastanede eşini bekleyen Gülsün Öneş, "Kahvaltı yapacaktım. Eşim bahçeye çıktı. Bende mutfaktan bir şeyler getirecektim. Bağırışlar üzerine dışarı çıktım. Ayının eşime saldırdığını görünce komşulardan yardım istedim. Ayı eşimi bırakıp kaçmaya başladı" dedi.

EŞİNİ AYININ PENÇELERİNDEN TAŞLA KURTARDI

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ayşe- Murat Yıldız çifti ise burada yapılan ilk müdahalenin ardından Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ayşe Yıldız, "Eşimle ceviz toplamaya gidiyorduk. Ben önde eşim arkadan geliyordu. Ayı ona saldırdı, altına aldı parçalıyordu. Ben ayıyı tutup çektim. Baktım olmuyor taşla vurmaya başladım. Eşimi bırakıp kolumdan ısırdı ve gitti" diye konuştu.

YORUMLAR 11
  • buyukusta 4 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bir ülkede yaşıyoruzki doğal hayatı koruma adına insanlarımızı kaybediyoruz
    Cevapla
  • okn 4 yıl önce Şikayet Et
    kadını cesaretinden dolayı kutluyorum. vefat eden amcaya allah rahmet eylesin ecel işte
    Cevapla
  • Lefter 4 yıl önce Şikayet Et
    Derviş suya düşen akrebi kurtarmak ister. Elini uzatınca akrep sokar; Derviş tekrar dener, akrep yine sokar. Bunu görenler dayanamaz dervişe: İyilik yapmak istediğin halde sana zarar verene daha ne diye yardım edersin. der. Dervişin cevabı mânidardır: Akrebin fıtratında sokmak var, benim fıtratımda ise yaratılanı sevmek, merhamet etmek; o fıtratının gereğini yapıyor diye. Ben niye fıtratımı değiştireyim ?
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    ayı dağda ormanda serbest gezecek ama sen serbest gezemezsin kardeşim. ayının yaşam alanı ormanlık alanlar dağlardır. nasıl ki kurt çakal yılan vs.var diye ormana yalnız gitmiyorsak ya da kendimizi koruyacak şekilde tedbir alıyorsak ayının varlığını bile bile ormana korumasız yalnız gitmemeliyiz.
    Cevapla
  • -ibrahim- 4 yıl önce Şikayet Et
    İyide akıl diye bir şey var.... Hayvanın fıtratını bile bile insan kendi kendine zarar veremez...Versede emanetin asıl sahibine nasıl hesap verecek....
    Cevapla
  • ...... 4 yıl önce Şikayet Et
    ayinin fitratinda saldirmak öldürmek var diye serbert mi gezsin
    Cevapla
  • Ziya can 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hakkı ayılara versen!insana daha çok değer verir!ama insan sevgisini kaybedip !hayvanda sevgi arayanlar!hani!bu vatandaşların hakkı?!..
    Cevapla
  • görele 4 yıl önce Şikayet Et
    bu zavallı adamın hesabını kim verecek bu dünyada olmasada öbür dünyada nasıl hesap verecek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı