Whataspp'ta vatandaşları tedirgin eden ses kaydı... AFAD'dan açıklama

Çeşitli platformlarda kötü niyetli kişilerin depremle ilgili dolaşıma soktuğu ses kaydına ilişkin AFAD ve İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. AFAD açıklamasında "Bir depremin gün ve saat verilerek önceden kestirilmesi günümüz teknolojik imkanlarıyla mümkün değildir." ifadelerini kullanırken Valilik ise "Asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır." bildirdi.

Whataspp'ta vatandaşları tedirgin eden ses kaydı... AFAD'dan açıklama
Whataspp'ta vatandaşları tedirgin eden ses kaydı... AFAD'dan açıklama
GİRİŞ 26.09.2019 23:14 GÜNCELLEME 27.09.2019 18:03
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İstanbul'da meydana gelen 5,8 depremin ardından vatandaşlarda tedirginlik oluştu.

 

 

Sosyal medyada özellikle de Whatsapp gruplarında kötü niyetli kişiler vatandaşlara korku salmak için bir ses kaydını dolaşıma soktu. Dolaşan ses kaydında arama kurtarmada görev yaptığını iddia eden bir kişi bu gece uyarı yapıldığını ve mümkün olduğunca evlerde kalınmaması gerektiğini belirtiyor.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD), platformlarda dolaşan bu ses kaydına ilişkin açıklama yaptı. Ses kaydının yalanlandığı açıklamada AFAD şu ifadeleri kullandı:

 

 

"Bir depremin gün ve saat verilerek önceden kestirilmesi günümüz teknolojik imkanlarıyla mümkün değildir.

Vatandaşlarımızın sosyal medyada, özellikle Whatsapp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur."

 

GEREKLİ YASAL İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR

İstanbul Valiliği de dolaşan ses kaydına ilişkin açıklama yaptı. Valilik açıklamasında "Kıymetli İstanbullular, Sosyal medyada ve özellikle WatsApp gruplarında dolaşan depreme ilişkin asılsız bilgi ve ses kayıtlarına kesinlikle itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verdi.

Valilik Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli İstanbullular, Sosyal medyada ve özellikle WatsApp gruplarında dolaşan depreme ilişkin asılsız bilgi ve ses kayıtlarına kesinlikle itibar etmeyiniz.

Resmi makamlarca gerekli açıklamalar yapılmaktadır. Asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • Bir yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle şeyler yayınlayıp milletin evini soyacaklar bunlar itin çakalın oyunudur inanmayın sakın
    Cevapla
  • Yavuz Oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz paylaşımları yapan kişilere inanılmaz ağır cezalar verilmeli. Büyük bir etki uyandırmaya çalışıyorlar. Bu yüzden ağır cezalar almaları gerekiyor.
    Cevapla
  • HAKİKAT BU 4 yıl önce Şikayet Et
    Deprem anladık ta bu Gsm Operatör şirketlerinin acizliğini niye kimse yazmıyor. Özellikle Türk Telekom'un şebekesinin bütün yurtta pert olmasını neden kimse yazmıyor.
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    yakalayıp sallandırın depremi son kez yaşasın
    Cevapla
  • Van lı 4 yıl önce Şikayet Et
    Depremin acı yüzünü yaşamış biri olarak yazıyorum Allah İstanbul'daki bütün kardeşlerimin yardımcısı olsun. Deprem oluyor bitti zannediyor ama asıl deprem sonrası çok zor. Bu gece bütün ist dışarıda şimdi ben yatağımda rahat nasıl yatayım. Rabbim kalplerine esenlik versin. dualarımız kalbimiz istanbulla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi