MSB rakamları açıkladı... Terör örgütü YPG'ye bomba yağıyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından askeri harekatın başladığını duyurdu. Türk jetlerinin Resulayn'daki hedeflere yönelik bombardımanı devam ediyor. Harekatın başlaması ile tutuşan terör örgütü YPG'den ABD'ye çağrı geldi. Milli Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldığını duyurdu.

GİRİŞ 10.10.2019 00:17 GÜNCELLEME 10.10.2019 02:03
Bu Habere 371 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından Fırat'ın Doğusunda Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını duyurdu. 

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde; 

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

"TÜM BÖLGEYİ TERÖRÜN PENÇESİNDEN KURTARACAĞIZ"

 

 

Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız.

"ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN"

#BarışPınarıHarekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unusurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. 

OBÜS ATIŞLARI YENİDEN BAŞLADI

Barış Pınarı harekatında obüs atışları yeniden başladı. TSK, YPG'li teröristleri vuruyor.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'daki terör hedefleri yoğun ateş altına alındı.

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'da bulunan terör hedeflerine roketatar ve obüs atışları yapıldı.

Akşam saatlerinde bölgeye yönelik atışlar daha da yoğunlaştırıldı. 

Tel Abyad'daki terör hedefleri yoğun roketatar ve obüs atışlarıyla vurulmaya devam ediliyor. 

55 TERÖR HEDEFİ İMHA EDİLDİ

Saat 16:00'dan bu yana Barış Pınarı Harekatı kapsamında 55 terör hedefi imha edildi.

HAREKAT TOPÇU ATIŞLARI VE HAVADAN GÜDÜMLÜ FÜZELERLE BAŞLADI

Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet Twitter'dan operasyona ilişkin ''İlk etapta YPG’ye ait mühimmat depoları vuruluyor. Harekat karadan topçu atışları, havadan güdümlü füzelerle başladı.'' açıklamasını yaptı. 

F-16'LAR HAVALANMAYA DEVAM EDİYOR

Diyarbakır 8. ana jet üstünden F-16 savaş uçakları kalkış yapmaya devam ediyor.

ERDOĞAN LİDERLERE BİLGİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Akşener'i telefonla arayarak Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgi verdi.

BAKANLIK'TAN BARIŞ PINARI HAREKATI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı saat 18:26'da yaptığı paylaşımda "Barış Pınarı Harekâtı ile İlgili Basın Açıklaması" başlığıyla açıklama yaptı. Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile hazırlanan “Barış Pınarı Harekât Planı” Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugün saat 16.00’dan itibaren uygulanmaya başlanmıştır.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1373 (2001), 1624 (2005), 2170 (2014), 2178 (2014), 2249 (2015), 2254 (2015) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan “Meşru Müdafaa Hakkı” çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı’nda olduğu gibi, harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta, sivil/masum kişilerin ve harekât bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost ve müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

KARA HAREKATI BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığı, saat 22:30'da Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı" ifadelerini kullandı.

KOMANDOLAR İLERLİYOR

MSB, gece saatlerinde yaptığı açıklamada da "Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman komandolarımız, Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ediyor." bilgisini geçti.

"181 HEDEF ATEŞ ALTINA ALINDI"

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter'dan yağtığı açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 371
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ordumuzu her daim muzaffer eylesin, aziz eylesin
    Cevapla
  • hüsnü 4 yıl önce Şikayet Et
    İŞGALCİ amerika dünyanın öbür ucundan gelip orayı işgal ediyor sonrada hava sahası türk uçajlarına kapalı diyor .kimsin sen . BM misin demekki BM sensin ..
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ordumuzu muvaffak eylesin.hicbir güç türk ordusunun gücü karşısında duramaz.allah yardımcıları olsun.dualarimiz hep sizinle.
    Cevapla
  • sefikbaslar 4 yıl önce Şikayet Et
    ele geçirilen mühimmatlardan bir müze yapılması lazım .rusya. avrupa bu tür müzeler var
    Cevapla
  • kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    maşallah akıyo bu akşam bereketli olsun attığınız isabetli olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor