İŞKUR kapsamında güvenlik ve temizlik görevlisi alımı sona eriyor!

İŞKUR kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine 175 kişilik Güvenlik Görevlisi ve temizlik görevlisi alımı yapılıyor. Peki başvuru şartları neler?

 İŞKUR kapsamında güvenlik ve temizlik görevlisi alımı sona eriyor!
İŞKUR kapsamında güvenlik ve temizlik görevlisi alımı sona eriyor!
GİRİŞ 17.10.2019 09:00 GÜNCELLEME 17.10.2019 09:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan duyuruya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 175 kişilik silahlı güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi alımı yapılıyor. Başvurular başlamış olup başvuru şartları ve detayları haberimizde…

 

İLANIN DETAYLARI:

- Alım Yapacak Kurum : Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

 

- Çalışma Şekli: Daimi / Deneme Süreli

- Toplam Alım Sayısı 175

- Alım Yapılacak İl Sayısı : 50

- Alım yapılacak Pozisyon: Temizlik Görevlisi ve Güvenlik Görevlisi

- Son Başvuru Tarihi: 18 Ekim 2019

TOPLAMDA 175 PERSONEL ALINACAK!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İŞKUR kayıtlarına göre Türkiye geneli 50 şehirde 160 Güvenlik görevlisi ve 15 Temizlik Görevlisi alımı yapıyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak ve son başvuru tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak.

- Güvenlik Görevlisi meslek kolu için en az ortaöğretim mezunu (Lise ve Dengi), Temizlik Görevlisi meslek kolu için ise en az İlköğretim mezunu olmak, 

- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, Güvenlik Görevlisi meslek koluna başvuracaklar için ise bu şartlar yanında ayrıca 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile; Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

- 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddelerine göre alınmış ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik belgesine sahip olmak, (Sözlü sınavdan önce ibraz edecekleri belgeler arasında yer alan bu belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.) 

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

- Hakkında Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak,

- Adayların askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik durumu itibariyle muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya muaf olmak.

- Adaylar Türkiye İş Kurumu tarafından (İŞKUR) yayımlanan listede sadece bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

- Adayların Türkiye İş Kurumu tarafından  (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla belirlenen öğrenim durumundan mezun olmaları gerekmektedir. 

- Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamaları gerekmektedir. 

- İşe alınacakların deneme süresi altmış gün olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedilecektir. 

- İşe alınma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav ve işbaşı sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir. 

- Temizlik Görevlisi meslek kolu için görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak, 

- Güvenlik görevlisi meslek kolu için görevini silahlı özel güvenlik görevlisi olarak devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak ve bunun yanında 5188 sayılı kanunda belirtilen sağlık şartlarına haiz olmak. 

- Adayların vardiyalı çalışmaya engel durumunun olmaması gerekmektedir.

- Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyuru ekinde yer alan tabloda gösterilen unvanlardaki tercih ettikleri meslek kolunun gerektirdiği başvuru şartlarına haiz olması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İlgili ilan Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gelmiş olup adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden üyelik bilgileri ile giriş yaparak ''İŞYERİ ÜNVANI'' kısmına ‘’çevre ve şehircilik bakanlığı’’ yazarak ‘’ARA’’ butonuna tıklayarak ilgili ilanlara ulaşabilir ve bulundukları şehir için ilgili ilanı açarak başvurularını gerçekleştirebilirler. 

YORUMLAR 5
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi şehirlerde
    Cevapla
  • zekeriya arslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Cevre ve sehircilikbakani temizlik icin basvurdum sehir gaziantep
    Cevapla
  • Gönül 3 yıl önce Şikayet Et
    Link yok nasıl ve nereden başvuru yapabiliriz acaba
    Cevapla
  • Demet 4 yıl önce Şikayet Et
    Başvuruyu nereye nasıl yaptınız link yoktur
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Lisans ve önlisans mezunu istiyor en az ilkokul değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!