ABD'den üst düzey ziyaret: Erdoğan ile görüşecekler

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun yarın Suriye konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye geleceğini belirtti. Pence'in, Ankara temasları kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği bildirildi.

ABD'den üst düzey ziyaret: Erdoğan ile görüşecekler
ABD'den üst düzey ziyaret: Erdoğan ile görüşecekler
GİRİŞ 15.10.2019 22:54 GÜNCELLEME 15.10.2019 23:24
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye konusunu görüşmek üzere yarın Türkiye'ye gelecek.

 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye konusunu görüşmek üzere yarın Türkiye'ye gelecek.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde yaptığı konuşmada, Pence ve Pompeo'nun yarın Suriye konusunu görüşmek için Türkiye'ye ziyarette bulunacağını açıkladı.

Amerikan askerlerinin Orta Doğu'da "polislik" yaptığını ve artık eve geri dönmelerini istediğini vurgulayan Trump, "Türkiye'ye ve başkalarına karşı sert davranacağız. Barış ve güvenliği sürdürmeliler. Ne olacağını göreceğiz. (Pence ve Pompeo'nun yer aldığı) Heyet ateşkes talep edecek. (Türkiye'ye) Tahmin edebileceğiniz en sert yaptırımları uyguladık." ifadelerini kullandı.

PENCE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Mike Pence'in basın ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Pence'in, 17 Ekim Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği bildirildi.

Açıklamada, Pence'in Erdoğan ile görüşmesinde, Suriye'nin kuzeydoğusunda ateşkesin sağlanması konusunu öncelikli olarak görüşeceği vurgulandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 58
  • vatandaş rıza 4 yıl önce Şikayet Et
    ne görüşeceksiniz alçaklar bırakın çekilin biz süriyede terör devleti kurmamız şart bütün oyunlarımızı bozdun bu bizim son şansımız bu örgüt bizim köpeğimiz onları o kadar çok besledik çok paralar harçadık aksi halde siz orta doğunun en güçlü devleti olursunuz biz ve batı devletleri buna müsade edemeyizmi diyeceksiniz.ALLAH devletimizi sizin oyunlarınızdan korusun inşallah.amin..
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    ateşkesin sağlanması için abd nin ve pkk nın tamamen suriyeyi terk etmesi lazım yoksa amerikanın yalanlarına asla güvenmeyiz inanmayız suriyede pkk-ypg teröristleri ölüyor diye ateşkese geliyorlar.ayrıca içimizdeki ajan ve fitnelerde hdp-chp-fetö pkk teröristleri vuruldukça kuduruyor harekatı durdurun diyorlar amaç eşkıyalar ve halka zulüm eden tecavüz eden teröristler bitecek diye korkuyorlar
    Cevapla
  • Güvercin 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD de kendi içinde ikiye ayrılmış gibi. Güvercinler Türkiye'yi haklı görüyor. Şahinler ise yaptırımları... Trump da Güvercin gibi. Bu yüzden hem içten hem dıştan çok sıkıştırılıyor. Bu yüzden twitter içerikleri her iki tarafı dengelemek için çok dengesiz.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamların sıkleti cumhurbaşkanımızla aynı mı ki bunlarla görüşüyor. fuat oktay ve ömer çavuşoğlu ile görüştürüp geri yollayın. bu düşmanları kovun gitsin.
    Cevapla
  • agah 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis şu yağmacı kovboyları kabul etme, kov gitsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti