Srebrenitsa ve Diyarbakır annesi aynı acıyı paylaştı

Diyarbarkı'da terör örgütü PKK tarafından çocuklarının dağa kaçırıldığını belirten 55 aile, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eyleme devam ediyor. Diyarbakır annelerine bir destek de 94 Srebrenitsa annesinden geldi.

GİRİŞ 17.10.2019 09:57 GÜNCELLEME 17.10.2019 10:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, bir gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemine başladı. Eylemin 44'üncü gününde 55 aile, HDP il binası önündeki bekleyişini sürdürüyor.

 

 

SREBRENITSA ANNELERİ, DİYARBAKIR ANNELERİYLE BULUŞTU

 

 

Diyarbakır'da çocukları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan annelerin, HDP il binası önünde başlattıkları oturma eylemine sınır ötesinden, Boşnaklı kadınlardan destek geldi. Bosna- Hersek'ten Türkiye'ye gelen ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu, 17 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve 94 Srebrenitsa annesi, Diyarbakır'a gelerek annelerle buluştu. Buluşmada duygusal anlar yaşandı, bir çok anne gözyaşlarına hakim olamadı.

'BOSNALI ANNELER, DİYARBAKIRLI ANNELERİN HALİNİ ANLIYOR'

İzmir Boşnaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Yavuz, dün annelerin Bosna'da acılar içerisinde ağladığını, bugün de Diyarbakır'daki annelerin acı içinde ağladığını belirterek, çocukları zorla dağa kaçırılan annelerin çocuklarını istediğini söyledi. Yavuz şöyle konuştu:


"Bosna ve Türkiye Anneleri Elele Projesi' kapsamında Diyarbakır'a geldik. Bu anneler, Diyarbakır annelerinin halinden anlayan annelerdir. Çünkü acıları çok taze. Bu annelere destek olmaya, onları cesaretlerinden dolayı kutlamaya geldiler. Yaklaşık 6 bin kilometre yol gidecekler. Anneler Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermek için de buradalar. Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek için de geldiler. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. İnsanların barış içerisinde ve bu annelerin de çocuklarının evlerinde, okullarında ve parklarda olmalarını istiyoruz. Annelerin çocuklarına biran önce kavuşmalarını istiyoruz" dedi.



'CENNET KADINLARININ AYAKLARININ ALTINDADIR'

Foça Savaş Kurbanları Derneği Başkanı Mithedo Oruli ise "Savaş sırasında siz bizim yanımıza geldiniz. O yüzden biz de bugün buradayız" diyerek, annelerin mücadelesine destek verdiklerini söyledi. Oruli şunları söyledi:

"Annelerin dertlerinin en kısa zamanda çözülmesini umuyorum. Ben de bir anneyim ve savaşta yakınlarımı kaybettim. O yüzden aynı acıları paylaşıyorum. Cennet kadınlarının ayaklarının altındadır. Değerli anneler her zaman yanınızda olacağız. Umarım çocuklarınız geri döner. Herkes bizi duysun istiyorum. Artık terörü durdurmak ve teröre 'hayır' diyorum." Annelerden Zehta Turic da Bosna Hersek'ten geldiğini ve terörü durdurmak istediklerini ifade ederek, "Çünkü dün biz ağlıyorduk. Siz bizim yanımızdaydınız. Bugün de biz sizin için geldik. Her zaman sizin yanınızdayız" dedi. Pasa Teletovic de, çocukların çok iyi bir gelecek hak ettiğini düşündüğünü ve hiçbir annenin bu acıyı hissetmesini istemediğini ifade etti.

YORUMLAR 4
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdpye oy verirseniz böyle olur. Kusura bakmayin
    Cevapla
  • OrganizasionKriminel 4 yıl önce Şikayet Et
    Extremist entegrist fondamentalist Jüdeo-hristiyanist evanjelist Terorist => PKK=FETÖ=YPG
    Cevapla
  • Artuk 4 yıl önce Şikayet Et
    nasıl da yürek dolusu sarılıyorlar :( Ana Yürekleri...
    Cevapla
  • memleket 4 yıl önce Şikayet Et
    Müminler kardeştirler öyleyse tüm dünyada ki kardeşlerinize bunu göster. Elhamdülillah bosnalı analarımız gelmiş ve kürt analarımıza destek olmuşlar. Rabbim müslüman kardeşlerimize birlik dirlik güç ve kuvvet ver doğru yolundan ayırma.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu