İŞKUR'dan ilkokul mezunu 53 bin personel alımı! Başvuru şartları neler?

İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden, kamu kurumlarında ve özel sektörde istihdam edilmek üzere 53 bin 766 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapacak adayların en az ilköğretim mezunu olması ve birtakım şartlara uygun olmaları gerekmektedir. Hangi kadroya kaç kişi alınacak? Merak edilenler haberimizde...

İŞKUR'dan ilkokul mezunu 53 bin personel alımı! Başvuru şartları neler?
İŞKUR'dan ilkokul mezunu 53 bin personel alımı! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 19.10.2019 11:13 GÜNCELLEME 21.10.2019 17:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), birçok pozisyon için çok sayıda personel alımı yapmaya devam ediyor. İŞKUR’un resmi internet sayfası güncel ilanlarına göre en az ilköğretim mezunu 53 bin 766 personel alımı yapılacak. Uygun ilanlara başvuru yapabilmek için en az ilköğretim mezunu olmak yeterli. Bunun yanında lise, önlisans, lisans ve lisansüstü mezunları için gerek kamu gerekse özel sektörde iş imkanları yer almaktadır. İlana başvuru yapmak isteyen adayların Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı olmaları gerekmektedir. Peki hangi pozisyonlara personel alımı yapılıyor? İŞKUR kaydı nasıl yapılır? En çok alım yapılan pozisyonlar hangileri? İşte tüm merak edilenler...

İŞKUR en az ilköğretim mezunu temizlik görevlisi alımı başladı!

 

 

EN ÇOK PERSONEL ALIMI YAPILACAK POZİSYONLAR

İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden, kamu kurumlarında ve özel sektörde istihdam edilmek üzere 53 bin civarı personel alımı yapılacağı duyuruldu. En çok alım yapılacak pozisyonların başında; Beden İşçisi, Satış Danışmanı, Elektrik-Elektronik Teknisyeni, Büro Memuru (Genel), İnternet ve Ağ Teknolojileri Teknikeri, Elektrikçi, Şoför, Temizlik Görevlisi, Garson (Servis Elemanı), Güvenlik Görevlisi, Makineci (Dikiş), Turizm Ve Otelcilik elemanı, Pazarlamacı, Hemşire, Reyon Görevlisi, Gaz Altı Kaynakçısı, Ön Muhasebeci gibi meslek bölümleri yer almaktadır. Buna göre ilanın devamı şu şekildedir:

 

İLANLARA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adaylar ‘’BURAYA’’ tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ alt köşesinde yer alan ‘’ARA’’ butonuna bastıktan sonra, kendilerine uygun ilanların başvuru şartlarını görebilir ve başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

İŞKUR KAYDI NASIL YAPILIR?

İŞKUR aracılığı ile yayınlanan iş ilanlarındaki pozisyonlara başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların öncelikle İŞKUR resmi adresine kaydolması gerekiyor. İş arayan vatandaşlar, 'iskur.gov.tr' adresinden TC kimlik numarasıyla açık iş ilanlarına başvuru yapabiliyor. Yahut İşkur il müdürlüklerinden de sisteme üye olup, istedikleri boş kadrolara başvuruda bulunabiliyor.

Türkiye İş Kurumu tarafından kayıt olabilme koşulu şu şekilde açıklanmıştır, "İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları ve kayıt esnasında fiilen askerlik görevinde bulunmamaları gerekmektedir. Mesleklerinin tespitinde beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez."

YORUMLAR 3
  • Bülent karakuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Erzurumdan yokmu personel alacak issiziz
    Cevapla
  • işarayan 4 yıl önce Şikayet Et
    iş arayanlar işkurdan da faydalanabilir. işkur sadece yönlendirme yapar. işveren ,işe alan değildir. işkurdan beklentilerinizi yüksek tutmayın.
    Cevapla
  • Murat düzenli 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen işkUr sadece ilan veriyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...