İlker Başbuğ'dan Suriye yorumu: Ordumuza destek olmalıyız

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, katıldığı etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi. Başbuğ, Suriye'de yüz yılın trajedisinin yaşandığını belirterek, "Umut ederiz ki trajedi sona erer. Ordumuza destek olmalıyız" dedi.

İlker Başbuğ'dan Suriye yorumu: Ordumuza destek olmalıyız
İlker Başbuğ'dan Suriye yorumu: Ordumuza destek olmalıyız
GİRİŞ 20.10.2019 10:47 GÜNCELLEME 20.10.2019 10:49
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Lüleburgaz'da katıldığı bir programda konuşma yapan İlker Başbuğ, "Dünyadakiler için öyle olabilir ama askerlik bizim için meslek değil. Üniformamı 53 yıl taşıdım. Üniformayı giydiğimizde başlayan çıkardığımızda biten bir sorumluluk değil bizimkisi. Sorumluluğumuz ancak mezarda biter. Biz M. Kemal Atatürk ile ilgili düzgün bir kitap yazamadığımız ve çeviri yapıp dünyaya gönderemediğimiz için onlarda Atatürk ile ilgili çok az bilgi var. Bu sorumluluktan hareketle ben bir kitap yazmalıyım ve bunun yayımlanmasını sağlamalıyım düşünceleriyle kitap yazmaya başladım" dedi.

 

 

"ASKERLİK BİZİM İÇİN MESLEK DEĞİL"

Sözcü'de yer alan habere göre, dünyadaki diğer uluslar için askerliğin meslek olabileceğini ifade eden Başbuğ, "Bizde öyle değil" dedi ve "Dünyadakiler için öyle olabilir ama askerlik bizim için meslek değil. Üniformamı 53 yıl taşıdım. Üniformayı giydiğimizde başlayan çıkardığımızda biten bir sorumluluk değil bizimkisi. Sorumluluğumuz ancak mezarda biter. Biz M. Kemal Atatürk ile ilgili düzgün bir kitap yazamadığımız ve çeviri yapıp dünyaya gönderemediğimiz için onlarda Atatürk ile ilgili çok az bilgi var. Bu sorumluluktan hareketle ben bir kitap yazmalıyım ve bunun yayımlanmasını sağlamalıyım düşünceleriyle kitap yazmaya başladım" şeklinde devam etti.

 

 

BAŞBUĞ'DAN SURİYE ÇIKIŞI: TSK'NIN ARKASINDA OLMALIYIZ

Atatürk ile ilgili bilinmeyen bilgileri halkla paylaşan Başbuğ, Mustafa Kemal'in Şam'a gönderilmesini anlattığı sırada şu sözlere de yer verdi: "Şam'ın da Suriye'nin de talihi pek iyi değil. 21. yüzyılın en büyük insanlık trajedisi Suriye'de yaşanıyor. Umut ederiz ki bu sona erer. Bütün olarak millet olarak yapmamız gereken tek şey şudur: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arkasında olmak ve destek olmak."

YORUMLAR 40
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen git o hikayeleri CHP ye anlat !!! Ordumuzun arkasında durmalıyız de!!! HDP ve PKK nın gölgesine sinmek değil de, anlat bu modern olduklarını zanneden kara cahil CHP ye
    Cevapla
  • osmanğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk ile başlayan tüm cümleler bunlar için vip giriş kartı olmamalı... çünkü bunları görünce eski hatıralar canlanıyor aklımda kabus gibi...
    Cevapla
  • tepki 4 yıl önce Şikayet Et
    Ney soba borusumu o!..
    Cevapla
  • Bir tavsiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Camileri nasıl ahırlara çevirdiğini Bir ülkeyi bir gecede nasıl cevap cahil bıraktığını nasıl katliamlar yaptığına Müslüman bir ülkede sarığın ve kadınların örtünmesi nin yasaklandığını 1300 küsür yıllık İslam ezanının nasıl değiştirdiğini Dünyada eşi benzeri olmayan ölmüş birini mezarından çıkarıp yargılandığını ve cesedini astırdığını Bir medeniyetinin tarih birikimi olan evrak ve kitaplarını nasıl hurda kağıt olarak sattığını Yazmakla bitmez ama bunları yazarsa yeter insanlar iyice tanırlar
    Cevapla
  • Bir tavsiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Halk... Burada kişilerin kapasitesinden bahsetmiyoruz. Bulandırmaya gerek yok. Yazılanların hepsi gerçek. Bunlar hafif olanları yaptığı ağır işleri senin kapasiten iyi onuda sen yaz burada insanlar faydalanır.
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme senin gibi cahillerin yazdığı kimsenin ağrına gitmez, kapasiten varmış gibi taklit yapma.
    Cevapla
  • Mb.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Muallak konuşma.. Hükümetimizin, devletimizin, ordumuzun de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!