Trump'ın Özel Temsilcisi Jeffrey'den 'Türkiye' itirafı

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey’in, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde Suriye’deki son gelişmeleri yorumluyor. Komisyonda Senatör Cardin'in "ABD çekilmeseydi Türkiye hala bu harekatı yapabilir miydi?" sorusuna Jeffrey "Evet. Türkiye bunu uzun zamandır söylüyordu. Yaparlardı." şeklinde cevap verdi. Başka bir senatörün "Erdoğan, önümüzden çekilin dedi ve biz de çekildik" sorusuna Jeffrey bir nevi öyle dedi.

Trump'ın Özel Temsilcisi Jeffrey'den 'Türkiye' itirafı
Trump'ın Özel Temsilcisi Jeffrey'den 'Türkiye' itirafı
GİRİŞ 22.10.2019 23:27 GÜNCELLEME 23.10.2019 10:38
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde Suriye’deki son gelişmeleri yorumladı.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin soruları yanıtladı.

Özel Temsilci Jeffrey, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye’den çekilme kararı konusunda kendisine danışmadığını belirtti.

ERDOĞAN ÇEKİLİN DEDİ BİZ DE ÇEKİLDİK

Cumhuriyetçi Parti Senatörlerinden Mitt Romney, "Yani, Erdoğan ABD Başkanına telefon açıp ‘biz geliyoruz, önümüzden çekilin’ dedi ve biz hemen çekildik öyle mi?" sorusuna Jeffrey "Bir nevi öyle. Çekilen birliklerimiz Türklerin gireceği yerdeydi. Ateş ortasında kalmamak adına yapılmış mantıklı bir hamleydi" diye cevap verdi.

TÜRKİYE BUNU UZUN ZAMANDIR SÖYLÜYORDU

Demokratik Parti Senatör Ben Cardin'in "ABD çekilmeseydi Türkiye hala bu harekatı yapabilir miydi?" sorusunu ise Özel Temsilci Jeffrey "Evet. Türkiye bunu uzun zamandır söylüyordu. Yaparlardı" sözleriyle yanıt verdi.

Askeri yetkililerin kendisine tersini söylediğini belirten Cardin, Jeffrey'e Trump'ı desteklediği gerekçesiyle sert tepki gösterdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu halde böyleyse atom bombası olsa çekilin demesine bile gerek kalmayacak anlaşılan
    Cevapla
  • cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    keşke kuzey ırakada zamanında girilip müsade edilmeseydi.Rahmetli Öazal çok girmek istedi ama biz müslüman akanımı akıtacağız diye karşı çıkıldı.Şimdi o insanlar bizim akanımızı akıtıyor ve hiç bir şey yapılamıyor malesef
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD horozluk yaparsa TÜRKİYE anında tepelerine böyle biner binecekte inşaAllah.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani Türkçesi; Türkiye bize ültimatom verdi biz de kabul etmek zorunda kaldık diyor . Abd nin karizmasını öyle çizdik ki bir fistan giyip kaçmadıkları kaldı. :)
    Cevapla
  • RAS 4 yıl önce Şikayet Et
    çekileceksiniz tabikii yeter artık törör sizde kendi sınırlarızı koruyun abd yakın gelecekte istila olacak ne işiniz var suriyede petrol değilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi