ABD Medyasının gündemi Türkiye’nin İHA’ları

ABD’nin Bloomberg haber ajansı, Türkiye'nin İnsansız Hava Aracı (İHA) kabiliyeti karşısında terör örgütü PKK/PYD- YPG’ye karşı verilen mücadelenin seyrini değiştirdiğini yazdı.

ABD Medyasının gündemi Türkiye’nin İHA’ları
ABD Medyasının gündemi Türkiye’nin İHA’ları
GİRİŞ 30.10.2019 20:02 GÜNCELLEME 30.10.2019 20:02
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

14 Ekim tarihinde PKK/PYD-YPG'li teröristlere ait mühimmat ikmali yapan kamyonetin imha edilmesine ilişkin görüntülerin anlatıldığı haberde, “PKK/PYD-YPG’liler tünelden çıkarken bir Türk keşif İHA’sı onları fark etti. PKK/YPG’liler, Suriye’de bir kamyona mühimmat yüklerken söz konusu İHA, onların koordinatlarını bir F-16’ya gönderdi. F-16 da saniyeler sonra operasyon gerçekleştirdi” denildi.

 

 

Bloomberg tarafından servis edilen haberde, “İHA’lar, Ankara’nın ülkenin Güneydoğusunda, Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de PKK’ya karşı onlarca yıldır sürdürdüğü mücadelede olayların seyrini değiştirdi” denildi.

“İHA’ların kullanılması ayrıca hem Türk askerlerinin hayatını kurtarıyor hem de Savunma Bakanlığının tasarruf etmesini sağlıyor” denilen haberde, “ABD askerleri, 9 Ekim’de çekilmeye başladıktan sonra Türk İHA’ları, jetleriyle birlikte, askerlerin önünü açmak için PKK/PYD-YPG’lilerin  sığınak ve mevzilerini vurmaya başladı” ifadelerine yer verildi.

 

 

YORUMLAR 35
  • 2011 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah sizi de evinizde gözetleyecek Müslüman dünyasını tehdit ettiğiniz silahlarınızı ateşleyemeden yerinde imha edecek ve sizi yerinizden kımaldatmadan tekrar orta çağa döndürecek silahlarımız olur.
    Cevapla
  • BİR VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    terörün değiştirdiği muhakkak da...sizin seyriniz niye değişiyor..
    Cevapla
  • Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir de Koral dan bahsetsinler verdiğiniz tırlar dolusu Güdümlü silahları kör edip demir parçasına çevirdiğini de konuşsaydınız silah sizden para vahhabi suudlardan terörist Suriye'den pyd den leşi sermesi de bizden
    Cevapla
  • muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    ELHAMdüLİLLAH
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    NE zaman tr kendi otom bombasını yaptı o zaman özgür ülkedir yani bu şirketleri devlet açık işletilmesi lazım gemde 3 yıl gibi koşa sürede üretimlere başlamaları lazım o zaman Türkiye kurtarır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır