Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 36. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında "Adada adil kalıcı ve sürdürebilir bir siyasi çözüme ulaşılabilmesi için sergilediği çabalar maalesef Kıbrıs'ın güneyinde karşılık bulmamıştır"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs tepkisi
GİRİŞ 14.11.2019 19:27 GÜNCELLEME 14.11.2019 20:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 36. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Erdoğan mesajında KKTC'nin bağımsızlığı için can veren aziz şehitleri rahmetle yad etti, kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş başta olmak üzere, 36 yıldır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gelişmesinde, kalkınmasında, bugünlere ulaşmasında emeği geçenleri şükranla andı.

Bugün Kıbrıs Türkü'nün üzerinde özgürce yaşadığı toprakların, her türlü baskı ve tehdide rağmen Mücahitler ve Mehmetçiklerin kol kola, omuz omuza verdiği destansı bir direnişin eseri olduğunu belirten Erdoğan, "Kıbrıs Türkü kardeşlerim, büyük mücadeleler ve fedakarlıklarla kurduğu devletini, demokrasi ve ekonomide kazandığı başarılarıyla taçlandırmıştır. Ancak, Ada'da adil, kalıcı ve sürdürebilir bir siyasi çözüme ulaşılabilmesi için sergilediği çabalar, maalesef, Kıbrıs'ın güneyinde karşılık bulmamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Kıbrıs Rum tarafının Ada'yı, Kıbrıs Türk halkıyla siyasi eşitlik temelinde paylaşmaya yanaşmadığı gibi çözüm gayretlerini de sürekli baltaladığını vurgulayan Erdoğan, siyasi çözüm için bugüne kadar gereken her türlü kolaylığı gösteren Kıbrıs Türkü'ne yönelik tecridin ısrarla sürdürüldüğünü belirtti.

"HAK VE MENFAATLERİNİ AYNI ŞEKİLDE KORUMAKLA KARARLIYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği başta olmak üzere kimsenin Kıbrıs Türkü'nü Rum oyunlarının esiri haline getirmeye hakkı yoktur. Anavatan ve garantör ülke olarak, milli davamız Kıbrıs'ın ve Kıbrıs Türkü'nün yanında yer almaya devam edeceğiz. Tarihi ve ahdi yükümlülüklerimiz çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının karada olduğu gibi, denizlerde ve göklerde de gururla dalgalanması için her türlü gayreti göstereceğiz.

Özellikle Kıbrıs Türklerinin, Doğu Akdeniz'de tespit edilen hidrokarbon kaynakları üzerindeki haklarının gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Geçmişte Kıbrıs Türkü'nün varlığına yönelik tehditleri nasıl bertaraf etmişsek, bundan sonra da hak ve menfaatlerini aynı şekilde korumakta kararlıyız.

Bu iftihar gününüzde, Türk milletinin ayrılmaz parçası olarak gördüğümüz Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlık coşkusunu ve sevincini bir kez daha paylaşıyoruz. Şahsım ve Türkiye'deki 82 milyon kardeşiniz adına 15 Kasım Cumhuriyet Bayramınızı gönülden tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hürmetle yad ediyor, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ve Kıbrıs Türk halkına Rabbim'den huzurlu, güvenli ve müreffeh bir gelecek diliyorum."

YORUMLAR 7
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    50 bin şehit verdik kıbrısı fethetmek için ama ne hikmetse milli sınırları içinde yer almaz
    Cevapla
  • değilsiniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Fethetmek ne derece doğru bir kelime? Ayriyeten özgürlük ve bağımsızlığımız için Turkiye'nin garantör olduğunu bilmediğiniz sözlerinizden anlaşılıyor. Tarih ve eğitimle daha iç içe olacağınız günlere ulaşmanız dileğiyle.
    Cevapla
  • Pınar K. 4 yıl önce Şikayet Et
    Irkımın Akdeniz'de bir sevinci var. Yurdumun Mersin'den öte bir devamı var.
    Cevapla
  • 6363 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım size uzun ömürler versin.
    Cevapla
  • Genç 4 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan hocada hepsini alalım demişti ,o zaman tamamı alınsaydı bu zamana kadar her şey hal olmuştu.
    Cevapla
  • Osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Orada ecdat var islam var osmanli topragidir. Ey bati ve YUNAN yidirmeyiz size böyle biline. Hiç kuşkunuz olmasin REIS GURBAN sizin haddinizi bildirir. Inşa Allah Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı