MHP lideri Bahçeli'den son dakika EYT açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ına açıklamalarıyla gündem olan EYT tartışmalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Bahçeli "Cumhurbaşkanı'nın son konuşmasındaki değerlendirme bizim için de genel kabul gören bir değerlendirmedir" açıklamasında bulundu.

MHP lideri Bahçeli'den son dakika EYT açıklaması
MHP lideri Bahçeli'den son dakika EYT açıklaması
GİRİŞ 19.11.2019 16:52 GÜNCELLEME 19.11.2019 16:52
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi:MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı son dakika açıklamasına göre EYT konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Bahçeli'den gündeme ilişkin önemli açıklamalar geldi.

'CUMHURBAŞKANININ DEĞERLENDİRMESİ İSABETLİ'

Bu erken emeklilik konusunun iki boyutlu olduğuna dikkat çeken Bahçeli, "Bir tanesi ekonomik yönden, çok ağır yükümlülükler getiren 6 tane Kıran hareketi, Güneydoğu'da, sınırda güvenlik politikaları, TSK’nın neredeyse 1 aya yaklaşan sınırdaki yükümlülükleri Türkiye ekonomisi açısından önemli değerlendirmelere tabi tutulması lazım. Bu konuyla ilgili bu düşüncemizi herkesle paylaşıyoruz. Böyle bir yükümlülüğün altından kalkabilir miyiz? Yoksa bu toplumsal talep karşısında bir takım çevrelerin istismarına fırsat mı verelim? Bunları iyi düşünmek lazımdır. Sayın cumhurbaşkanı ve hükümetinin değerlendirmesi Türkiye açısından bize göre isabetli olmuştur. Hali hazırda binlerce asker görevleri başında, ekonomik yönden önemli sorumluluklar var. Böyle bir durum içerisinde EYT'yi gündeme taşıyarak karşılığını ve kaynağını bulmakta zorluk çekilen bir ortamda bu vaadin yerine getirilmesi talebi belki ana muhalefet açısından uygun düşebilir; ama cumhur ittifakı yaklaşımı açısından doğru bulmadığımı ifade ettim. Kendilerinin bu konudaki hem cumhurbaşkanımızın hem de hükümet yönetiminin almış olduğu kararın doğru bir karar olduğu kanaatini paylaştım. Zannederim isabetli olur ülkemiz açısından da" diye konuştu.

İNFAZ DÜZENLEMESİ

Bahçeli, infaz kanunu düzenlemesi konusundaki iddiaların hatırlatılması üzerine "İlgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Fethi Bey aynı sorumlulukla çalışmalarını sürdürüyor. Diğer partilerle de görüşme ihtiyacı doğarsa görüşebilirler. Türkiye’nin gündeminde bazı sıralamalar ve öncelikler içinde ele almak lazım. Bir taraftan ABD, bir taraftan İran, Irak, Rusya yoğun bir kuşatma ve toplumsal faaliyetin tırmandığı ortamda önceliğimiz olması lazım. Emeklilik haklarını kaybetmeyen erken emekli arkadaşlarımız, sağın solun tahrikiyle özellikle muhalefetin tahrikiyle bir takım düşüncelerden arınmalı, zamanı geldiğinde bunların da çözüme kavuşacağına inanmalı. Yoksa bu işlerin arkasını getirmek doğru olmaz" dedi.

'TÜRKİYE’NİN ALDIĞI TAVRIN DEVAMI GEREKMEKTEDİR'

Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD ve Rusya’nın mutabakatlara uymadığı ve Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na kaldığı yerden devam edeceği yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine "Bakanın görüşü sağlıklıdır. Kararlılık ifade eder. Şartlar ne olursa olsun güvenlik bölgesi konusundaki Türkiye’nin aldığı tavrın devamı gerekmektedir. Onu vurgulamaya çalışıyorlar. O yurt dışındaki diğer unsurlara karşı Türkiye’nin kararlığını ortaya koymanın ifadesidir" ifadelerini kullandı.

'GEBERECEK DİYENLER ŞİMDİ BURADAYIZ’

Bahçeli, sağlığıyla ilgili çeşitli spekülasyonların olduğunun hatırlatılması üzerine de "Sağlık konusu ile ilgili çok şeyler yaptılar, hala söylüyorlar. Dikkatinizi çekiyorum. İlk defa dışarı çıktığımda bir sakal bırakmıştım. Bu sakalı dikkate alarak 'sağlımla uğraşacakları yerde sakalımla uğraşsınlar' diye bir açıklama da yaptım. Ama sakalla uğraşan çok az çıktı. Hala sağlıkla ilgili söylüyorlar. Herkese sağlık diliyorum; çünkü sağlık her şeyin başı. Bizi eleştirenler 'geberdi' diyenler, 'geberecek' diyenler, 'MHP parçalanacak' diyenler şimdi buradayız, arkadaşlarımızla beraberiz. Allah'a çok şükür vermiş olduğu ömrü yaşamaya çalışıyoruz. Dua edenlerle iftira edenler arasındaki farkı gözlerim. Allah'a bin şükür dua edenler iftira edenlerden çok fazla. Öyleyse endişe edilecek bir durum yok" diye konuştu. 

'BİZ HER ŞEYİ BİR DEFA DENERİZ'

Devlet Bahçeli, tekrar sakal bırakıp bırakmayacağı sorusuna, "Dinlenme döneminde sürekli tıraş olmak yerine, biraz da yakıştığı iddia edildi, bir iki fotoğraf çıktı. Biz her şeyi bir defa deneriz. İyi oldu, hiç olmazsa dinlenmiş odu. Her gün tıraş olurum, cumartesi, pazar dahil olmak üzere. Günlük tıraşımı olurum. İlk defa uzun bir sakal bıraktım o da 20 günü buldu" diye yanıtladı.

 

 

ERDOĞAN'IN EYT KONUSUNDA YAPTIĞI AÇIKLAMA

 Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır.

BENİ BU YOLA ASLA TEŞVİK ETMEYİN

Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor.

YORUMLAR 96
  • Eyt 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu halk herşeyi not eder anavatan partisi gibi olacak Akp
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hainler başa gelince bırak emekli olmayı, maaş alacak vatan bulursan iyi, size şaka geliyor, ekrem, mansur ne iş yaptılar, ne çok ahmak var.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Gezi parkı ,17,25 Aralık,15 Temmuz ,Dolar ,Soğan patates,Domates operasyonu derken şimdide planlı bir şekilde EYT,lileri dışardan Organize etmeye başladılar!?...Amerikanın Türkiyeyi ele geçirmeişgal isteği bir türlü bitmiyor? ama bilmiyorlarki Türk,ler Araplara başka Milletlere benzemez!?. :)
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    eyt çözüm bekliyor
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Gezi parkı gibi EYT,leri organize eden Amerikalı Soros amcanıza gidin? Çözüm onda? :)
    Cevapla
  • iskender temel 4 yıl önce Şikayet Et
    eyt olmasın sıkıntı yok ama 99 öncesinin hakkıdır.99 öncesini kapsamaması lazım...bizlerin hakkıdır eyt.lütfen başkanım hakkımızı ver...verilmiş bir haktır bu bize...lütfen...
    Cevapla
  • eyt.li 4 yıl önce Şikayet Et
    ya millet dünya krizde. şu an en iyi hükümet bizde.tabi normal bizde bekleyelim. 45 - 50 de emekli ol sonra git başka işte çalış ayıp, lütfen elimizi vicdanımıza koyalım. biraz sabır dua israfı azaltalım daha iyi günler yakın, ileride türkiye dünyaya hükmedecek. zaman birlik zamanı...
    Cevapla
  • Eyt 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen rüya gör kardeş
    Cevapla
  • yaşar 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne denir...helal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak