Yaşar Büyükanıt vefat etti: Hastaneden açıklama

Ajanslardan bu sabah gelen son dakika haberine göre Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt vefat etti. Yaşar Büyükanıt, 4 gün önce eşini kaybetmiş fakat rahatsızlığından dolayı cenazeye katılamamıştı. Büyükanıt'ın cenazesi Cumartesi günü Selimiye Camii'nde öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

GİRİŞ 21.11.2019 13:17 GÜNCELLEME 21.11.2019 19:29
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, rahatsızlığından dolayı bir süredir tedavi gören Büyükanıt, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Rahatsızlığından dolayı bir süredir Maslak Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Büyükanıt, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 

 

YAŞAR BÜYÜKANIT KAÇ YAŞINDAYDI?

79 yaşında vefat eden Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 4 gün önce  kanser tedavisi gören eşi Filiz Büyükanıt'ı kaybetmiş, fakat kendisi de rahatsızlığından dolayı cenazeye katılamamıştı.

 

FİLİZ BÜYÜKANIT'IN CENAZE TÖRENİ...

HASTANE'DEN AÇIKLAMA

Büyükanıt'ın hayatını kaybettiği hastaneden yapılan açıklamada "Yaşar Büyükanıt, bugün saat 06.05'te solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti" denildi.

YAŞAR BÜYÜKANIT'IN CENAZE PROGRAMI

Büyükanıt'ın cenazesi Cumartesi günü Selimiye Camii'nde öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

YAŞAR BÜYÜKANIT KİMDİR?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 25’inci Genelkurmay Başkanı olan, Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 1940 yılında İstanbul’da doğdu.1961 yılında Kara Harp Okulundan, 1963 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.YAŞAR BÜYÜKANIT...

1970 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı yapan Orgeneral Büyükanıt, 1972 yılında Kara Harp Akademisini kurmay subay olarak bitirdikten sonra; 6’ncı Piyade Tümeninde Harekât Şube Müdürlüğü, Kara Harp Akademisinde Öğretim Üyeliği, Belçika/Mons’ta Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Yüksek Karargâhında (SHAPE) İstihbarat Daire Temel İstihbarat Şubesi Kuvvet ve Sistem Kısım Amirliği, Genelkurmay Personel Daire General-Amiral Şubesinde Kısım Amirliği ve Şube Müdürlüğü, Kuleli Askerî Lisesi Komutanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1988 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İtalya/Napoli’de NATO Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığında (AFSOUTH) İstihbarat Daire Başkanlığı yapmış, 1992 yılında Tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği ve Kara Harp Okulu Komutanlığı görevlerinde bulundu, 1996 yılında Korgeneralliğe terfi etti.

Korgeneral rütbesi ile 7’nci Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay Harekât Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2000 yılında Orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile Genelkurmay II’nci Başkanlığı, 1’inci Ordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunup, 28 Ağustos 2006 tarihinde atandığı Genelkurmay Başkanlığı görevinden 30 Ağustos 2008 tarihinde emekliye ayrıldı.

Orgeneral Büyükanıt; TSK Şeref Madalyası, TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, İtalya Şeref Nişanı, ABD Liyakat Madalyası, Pakistan İmtiyaz Nişanı ve Kore Cumhuriyeti Tongil Liyakat Madalyası sahibiydi.

27 NİSAN E- MUHTIRASI ONUN DÖNEMİNDE VERİLMİŞTİ

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'nın adayı olarak gösterilen Abdullah Gül, TBMM'de yapılan seçime 368 milletvekilinin katıldığı ilk turda 357 oy almıştı.

Seçimin olduğu günün gece yarısında Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde saat 23.17'de e-bildiri yayınlanmıştı. Laiklik vurgusu yapılan bildiride dönemin Hükümeti açıkça hedef alındı. Bildiride, "Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur" denilmişti. Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, ilerleyen yıllarda söz konusu bildiriyi kendisinin bizzat hazırladığını söyledi.

ÜNLÜ DOLMABAHÇE GÖRÜŞMESİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Genelkurmay Başkanı olan Yaşar Büyükanıt'ın tarihe Dolmabahçe Görüşmesi olarak geçen ikili görüşme çok konuşulmuştu. İçeriği hakkında her kesimden gazeteci birçok iddia ortaya atmış, Büyükanıt " Bu görüşmenin içeriği benimle mezara gidecektir" demişti. 

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat eden 25. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yakınlarını telefonla arayarak başsağlığı diledi.

 

YORUMLAR 154
  • 40emrah 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce Aileni, Vatanını, Milletini, Bayrağını, Müslümanlığı Seveceksin. Sonra Vatanının Kalkınmasına Çalışacaksın ve Koruyacaksın. HER ŞEY VATAN İÇİN.*
    Cevapla
  • erdal erman amasya 4 yıl önce Şikayet Et
    merhaba allah rahmet eylesin mekanı ve toprağı cennet olsun...
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Allah rahmet eylesin kimsenin arkasından kötü konuşulmaz biz yargı makamı değiliz tabiki eden bulur ne ettiyse elbette onu bulur. Allah katında üstünlük takva iledir laik lik ile değil.
    Cevapla
  • GERÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm paşa maşa dinlemiyor...
    Cevapla
  • Ali G. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölümün karşısında titremeyen ne çok yorumcu var. Hala alacak verecek peşindesiniz. Kendinizi düşünün. Siz cenneti garantilediniz mi ki başkalarına bilip bilmeden dil uzatırsınız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!