8 yaşında 4 ayda bin 53 kitap okudu

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde yaşamını sürdüren ilkokul 3. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Mahir Atabey Türk, 4 ayda 1053 kitap okuyarak Dünya Çocuk Rekorları Kitabı'na girmesini annesine borçlu olduğunu söyledi

8 yaşında 4 ayda bin 53 kitap okudu
8 yaşında 4 ayda bin 53 kitap okudu
GİRİŞ 27.11.2019 15:13 GÜNCELLEME 27.11.2019 15:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar'da Aziziye İlkokulu'nda eğitimine devam eden 8 yaşındaki Mahir Atabey Türk, 4 ayda 1053 kitap okuyarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Düzenlenen törenle sertifikasını alan Türk, rekor kırmayı nasıl başardığını anlattı.


''OKUMAYI YENİ ÖĞRENDİM, KOLAY OLMADI''

Okulda başlatılan bir kitap okuma projesi ile kitap okumaya başladığını belirten Türk, eğlence ve dinlenmesinden feragat ederek bunu başardığını söyledi. Türk, "Okumayı yeni öğrenmeme rağmen bu kadar çok kısa sürede bu kadar çok kitap okumak tabii ki kolay değildi. Çok mutluyum kendimle bu konuda gurur duyuyorum. Aziziye İlkokulunda 81 il 81 kitap projesi başlatılmıştı. Sınıfta okumaya yeni geçmiştim. Herkesten önce çok kısa sürede 10 günde 81 kitap okumuştum. Daha sonrada 1 günde 35 hikaye kitabı okuma başarısı göstermiştim. Böylelikle her hafta 81 kitap okuyup cuma günleri 1 başarı belgesi alıyordum. Okuduğum kitap sayısı 600'lere geldiğinde annem ile babam yeter artık daha fazla kitap okuma gözlerin bozulacak demelerine rağmen durmadan, yorulmadan, 'Kitap okumada binin üzerine çıkacağım dünya rekoru kıracağım.' demiştim. Bunu başardım. Çok küçük yaşta çok kısa sürede çok fazla kitap okuyarak başardım."

''CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYORUM''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak istediğini dile getiren Türk, büyüdüğünde cumhurbaşkanı olmak istediğini söyledi. Konuşmaların ardından Türk'e rekor sertifikasını, Rekor Tescil Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural verdi. Türk, törene katılanlarla hatıra fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR 10
  • Mahmut Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    bunu hangi kafa ciddiye alabilir, günde 8 kitaptan fazla okuması lazım, bu çocuğun dört ay boyunca hiç bir iş yapmadan böyle bir iş yapması mümkün mü, her okudum diyene ödül mü vereceksiniz tamam o halde benim oğlan da 5 ayda 8723 kitap okudu, yok mu arttıran... Önemli olan okumuş olmak için okutmak değil, anlamak, özümsemek bir anlam çıkarta bilmek, yoksa bir kulaktan girip diğerinden çıkan öğütler gibi cilt cilt kitapları kütüphaneye dizer oturu seyredersiniz olur biter...
    Cevapla
  • G.antep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Cocuk henuz 8 yasinda bukadar kitap okumus.Eminim okudugunun hibir faydasini gormemis.Keske 4 ayda 100 kitap okusaydi okudugunuda anlasaydi.Yavrum cocuklugunu unutacak ,birakin bu cocuklara bukadar yuklenmeyi.
    Cevapla
  • durooo 4 yıl önce Şikayet Et
    peki annesii. bu cocuk hic mi kendine zaman ayirmadi. parka. bahceye. oyun merkezine gitmedi. gittiyse hangi ara gitti. birakin cocuklar bu yaşlarda cocuk olsun. tabiki de okusun ama kararinda...
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocukları ne hale getirdik arkadaş dünya ileri biz gerisin geri yahu bu tarz eskide kaldı artık işe yaramaz üstüne zarar verir çıkın bu saplantıdan artık ama imkansız değilmi !?
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    rekor kırmak icin degil öğrenmek için okusak daha iyi olmazmi afyonnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle