Barzani 'Karşıyız' diyerek PKK'yı üzecek haberi verdi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İKBY Başbakanı Mesrur Barzani ortak basın toplantısında konuştu. Barzani, "PKK’nın Sincar ve Irak'ın diğer bölgelerinde bulunmasını onaylamıyoruz ve buna karşıyız" dedi.

Barzani 'Karşıyız' diyerek PKK'yı üzecek haberi verdi
Barzani 'Karşıyız' diyerek PKK'yı üzecek haberi verdi
GİRİŞ 28.11.2019 15:01 GÜNCELLEME 30.11.2019 12:41
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Mevlüt Çavuşoğlu ve Barzani, Ankara'da ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Barzani, saat 17:00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağırlanacak.

BARZANİ'DEN PKK'YA VETO

Barzani, terör örgütü PKK'nın Irak'ın Sincar bölgesindeki varlığı hakkındaki soruyu yanıtlarken, Sincar'ı şu anda IKBY'nin değil, Irak güvenlik güçlerinin kontrol ettiğini söyledi. Barzani: "PKK’nın Sincar ve Irak'ın diğer bölgelerinde bulunmasını onaylamıyoruz ve buna karşıyız" diye konuştu

Barzani, mevkidaşı Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmelerde, Suriye konusuna ilişkin ortak kaygıların da ele alındığına işaret ederek, "Mültecilerin gönüllü ve güvenli şekilde ülkelerine dönmeleri konusunda, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile yürüttüğü iş birliğinden duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Hiç kimsenin farklı bölgelere zorla gönderilmeyeceğini duymaktan da mutluluk duyduk." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi: Çavuşoğlu ve Barzani Ankara'da bir araya geldi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Sayın Barzani ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştiriyor. Bunun sembolik bir anlamı da vardır. Bundan sonra da Irak'ın birliği ve beraberliği çerçevesinde ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. Bugünkü görüşmemizde bu konuların üzerinde durduk. Bağdat ile Erbil arasında sürdürülen görüşmelerin olumlu bir şekilde seyretmesinden memnunuz. Zor süreçten geçen Irak'ın istikrarı için de önemlidir. 

Bugün ülkemizde 350 bin Suriyeli Kürt var. Bölgesel yönetim içinde 250 bin Kürt var. Bu Kürt kardeşlerimiz Suriye'ye dönemedi. Biz bu Kürt kardeşlerimize ev sahipliği yaparken bundan sonraki süreçte de evlerine dönmeleri için gerekli desteği vereceğiz.  Bugün sadece PKK değil, Irak sınırları içinde DEAŞ'la mücadele ve FETÖ'nün mevcudiyeti hakkında bilgi paylaşımında bulunduk. 

Cumhurbaşkanımız ve Irak Cumhurbaşkanı mart ayındaki görüşmelerinde 20 milyar dolar ticaret hacmi hedefi koydu. Yeter ki ticaretin önündeki engelleri kaldıralım. Başka ülkelerin baskısıyla konulan engellerin ilişkilerimize yansımamasını dilerim. Irak'ın yeniden inşasına önem veriyoruz. 

ABD'NİN NATO'DAKİ TAVRI

NATO'nun bugün müttefiklerini karşı karşıya kaldığımız tehditlere karşı koruyabilmemiz için kendisini yeni şartlara adapte etmesi gerekiyor. Müttefikleri koruma anlamında NATO'nun planları belli aralıklarla yayınlanır. Bazı ülkelerin güvenlik endişelerini karşılamada bazı ülkeler karşı gelirse birlik olmaz. Biz Baltık ülkelerine yönelik NATO planına karşı değiliz ama Baltık ülkeleri için istenen bizim için de istenmesi lazım. NATO Genel Sekreterinin bazı teklifleri oldu. Onları müzakere ediyoruz. ABD tüm uyarılarımıza rağmen PKK/YPG ile Suriye'de angajmana girdi. Bu ABD kanunları açısından da ciddi bir sorun..

 

 

 

 

YORUMLAR 50
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Göstermelik haraketler... Çakal sürüsü bunlar ilk fırsatta bize düşmanlık yapar bunları iyi tanırız...
    Cevapla
  • can yaman 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlara değer vermeyin adam değil bunlar arkadan adam satarlar.
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru söylüyorsun bunlara güvenilmez
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 4 yıl önce Şikayet Et
    BU VATANIN,EKMEĞİNİ YİYİP. BU VATANA İHANET EDENLER; BİR ĞÜN EKMEĞİ YEDİĞİ ELDEN,KURŞUNU DA YER! eğmeğini yiyeceksin AMMAAAAAAAAAAAAAAAA ihanet ETMEYECEKSİNİZ. HAÇLININ ENİKLİĞİNİ ETMEYECEKSİNİZZZZZZZZZZZZ.
    Cevapla
  • Alkanat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi gün öyle bi gün böyle bunlar güven olmaz. Daha kaç ay önce sözde kürdistanı kendileri kurmaya kalkıştı
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözde veto hayır sevmiyoruz dwsteklemiyoruz. AMA şimdi asıl desteği verecektir çunki buna köylü kurnazlığı denir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak