Kar o ilden giriş yaptı! İstanbul'a kar yağacak mı?

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk hava ile birlikte kar yağışları da etkisini göstermeye başladı. Edirne'de başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. İstanbul'da kar yağacak mı soruları kafalarda dolanırken Meteoroloji'den hava durumu ile ilgili bir açıklama geldi.

Kar o ilden giriş yaptı! İstanbul'a kar yağacak mı?
Kar o ilden giriş yaptı! İstanbul'a kar yağacak mı?
GİRİŞ 04.12.2019 12:00 GÜNCELLEME 04.12.2019 12:00

İstanbul'da kar yağacak mı soruları kafalarda dolanırken kar haberleri gelmeye devam ediyor. Edirne üzerinden gelen soğuk karla birleşti ve kartpostallık manzaralar oluştu. 

Balkanlara yakın köylerde kar yağışı nedeniyle bitki örtüsü beyaza büründü. 

Bulgaristan'a açılan sınır kapısı Hamzabeyli taraflarında Karayolları ekipleri, yolların kapanmaması için çalışma başlattı. 

Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü kentte meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gün içinde yerini karla karışık yağmura bırakacağını belirtti.

MEVSİMİN İLK KARI SEVİNÇLE KARŞILANDI

Hamzabeyli köyünde yaşayan Mehmet Tunca, mevsimin ilk karının köyde sevinçle karşılandığını söyledi.
Kar yağışının gece saatlerinde başladığını anlatan Tunca, "Yılın ilk karı yağdı. Her yer çok kuraktı. Yağış ekinlerimize de çok iyi geldi. Çok sevindik." dedi.

Köy sakinlerinden 75 yaşındaki Osman Alaç ise tam zamanında gelen kar yağışına en çok torunlarının sevindiğini ifade etti. 


Kar yağışının bereketli olduğunu dile getiren Alaç, "Arkadaşlarla kar topu oynadık. Ekinlerimiz yağış nedeniyle kuraklık tehlikesinden kurtuldu. Çok sevinçliyiz." diye konuştu.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir