Milletvekillerine kırmızı ışıkta geçme ve çakar hakkı

Çakar yasağı kapsamında çakar kullanamayan vekiller için dün Meclis'te geçiş üstünlüğü maddesi gece saat 03.00'te yeniden düzenlendi. Yeni yapılan değişiklikle milletvekilleri kırmızı ışıkta geçebilecek çakar da takabilecek.

Milletvekillerine kırmızı ışıkta geçme ve çakar hakkı
Milletvekillerine kırmızı ışıkta geçme ve çakar hakkı
GİRİŞ 07.12.2019 17:05 GÜNCELLEME 07.12.2019 17:05
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

TBMM’de görüşülen torba yasa sabaha karşı 03.00 sıralarında kabul edildi. Görüşmeler sırasında tartışmalara neden olan geçiş üstünlüğü maddesi yeniden düzenlenerek Genel Kurul’dan geçti.

KAPSAMA MİLLETVEKİLLERİ DE EKLENDİ

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre sadece ambulans, itfaiye araçları, suç takibindeki güvenlik araçları ve koruması bulunan araçlar geçiş üstünlüğüne sahipken; geçiş üstünlüğünün sıralandığı maddenin kapsamına milletvekilleri de eklendi.

Milletvekili araçları kırmızı ışıkta geçebilecek, park yasağı gibi trafik kısıtlamalarına tabi olmayacak, çakar da takabilecek.

YORUMLAR 137
  • MUSTAFA ODUNCU 4 yıl önce Şikayet Et
    Kırmızı ışıkta geçip yayaya çarpsa şimdi yaya ölmediyse hastaneden sonra hapseneye mi girecek Kendi çıkarına olan şeyleri devletin çıkarınaymış gibi göstermekte moda oldu yersen. acil veto edilmeli.. 1982 Anayasasının “Kanun Önünde Eşitlik ” başlığını taşıyan anayasayı okusunlar.
    Cevapla
  • mtrkrn 4 yıl önce Şikayet Et
    1982 Anayasasının “Kanun Önünde Eşitlik ” başlığını taşıyan 10’uncu maddesi şöyle demektedir: Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar”.
    Cevapla
  • veto şart. 4 yıl önce Şikayet Et
    kimse yalakalık yapmasın. bu iş bu kadar ucuz değil. vatandaşın en ufak hatasına ceza yağdır. birilerine de ayrıcalığın kralını yap. Hak mı bu? Reisim veto edecektir. Kendi çıkarına olan şeyleri devletin çıkarınaymış gibi göstermekte moda oldu. yersen.
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Hizmette sınır yok
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu dönmeli. Vekil adı üzerinde. Yanlış uygulama olur. Kazalara sebebiyet verir. Vekil halkından daha tevazu içinde olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi