Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sözlü sınavlarına katılan adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Uzun süredir sonuçların açıklanmasını bekleyen adaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi tarafından açıklama bekliyor. Peki bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu?
Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli oldu mu?
GİRİŞ 11.12.2019 09:13 GÜNCELLEME 11.12.2019 09:14

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı için mülakatlara katılan adayların bekleyişi devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bekçilik alımı için mülakat aşaması tamamlanmıştı. Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25’i ve sözlü sınav puanının % 50’sinin toplamı olarak hesaplanacaktır. Adaylar arasındaki başarı sıralama puanında eşitlik olması halinde; sırasıyla yazılı sınav puanı, mülakat puanı ve fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınacaktır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilecektir. Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. 

 

SINAVI KAZANANLARIN ATANMASI

Yapılan sınavda başarılı olup, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanların; ilgili Emniyet Müdürlüğüne bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Sağlık Kurulu Raporları aldırılmak üzere hastaneye sevkleri yapılacaktır.

Sağlık şartları bakımından Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar aday memur olarak atanacaktır. Kanuni bir mazereti olmaksızın süresinde başvurmayanlar veya istenilen belgeleri süresinde ibraz etmeyenler ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumsuz olan, gerekli sağlık şartlarını taşımayan veya ataması yapılan aday memurlar arasından kanuni süreler (ilan tarihinden itibaren 15 iş günü) içerisinde göreve başlamayan ya da aday memurluktan istifa eden veya herhangi bir sebeple ayrılanların atamaları ise iptal edilerek her il ve ilçe kontenjanı için ayrı ayrı düzenlenen yedek listesinin başından başlanarak sırası ile yedek aday çağrılacaktır.

 

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


81 ilde yapılacak olan bekçilik alımlarında sona gelindi.Bekçilik sözlü mülakat sonuçları için daire başkanlığı tarafından yapılması beklenen açıklamanın ardından listeler internet üzerinden yayımlanacak. 

Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir. Eksik veya yalan beyan, sahte evrak veya sınav komisyonlarını yanlış bilgilendirme sonucunda sınavlara katılarak başarılı olan adayların sınavları asıl veya yedek olarak kazanmış olsalar bile sınavları geçersiz sayılacaktır. Adayın söz konusu işleme kasıtlı olarak sebebiyet verdiğinin tespit edilmesi durumunda ilgili Valilik tarafından aday hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır. Sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanması beklenmektedir.

PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Bekçi adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25'i ve sözlü sınav puanının % 50'sinin toplamı olarak hesaplanacaktır.

BEKÇİ MAAŞI KAÇ TL?

Lise mezunu bir bekçi 4.063 TL, lisans mezunu bir bekçi ise 4.164 ile 4.576 TL arasında maaş alabiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu