Bakoyannis: Türkiye ile savaşa girersek yalnız kalırız

Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Bakoyannis, ülkesinin Türkiye ile savaşa girmesi halinde yalnız kalacağını ve Kardak'tan bu yana en büyük krizi yaşadıklarını ifade etti.

Bakoyannis: Türkiye ile savaşa girersek yalnız kalırız
Bakoyannis: Türkiye ile savaşa girersek yalnız kalırız
GİRİŞ 10.12.2019 19:22 GÜNCELLEME 10.12.2019 20:13
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da Yeni Demokrasi Partisi milletvekili, eski Atina Belediye Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, ülkesinin Türkiye ile savaşa girmesi halinde yalnız kalacağını söyledi. Bakoyannis, Türk-Yunan ilişkilerinde siyasi açıdan Kardak krizinin ardından en sorunlu dönemin yaşandığına da vurgu yaptı.

 

 

Bakoyannis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Eğer Türkiye ile savaşa girersek yalnız kalacağız. Hiç kimse bizim için kendini feda etmez. Fakat diplomatik olarak yalnız değiliz. Önemli nokta bu."

"EN SORUNLU DÖNEM"

Bakoyannis, Türk-Yunan ilişkilerinde siyasi açıdan Ocak 1996'daki Kardak (İmia) kayalıkları krizinin ardından en sorunlu dönemin yaşandığına işaret etti.

 

Yunanistan'ın bilindikten farklı bir Türkiye gördüğünü belirten Bakoyannis, Türkiye ile ortak süreç üzerinde anlaşılması zorunluluğu olduğunu ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmenin iki ülke arasında kriz varken yapıldığına dikkat çeken Bakoyannis, özellikle kriz halinde tartışma ve iletişim kanallarının açık tutulması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR 156
  • Tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani avrupa birliğine ve amerikaya diyor ki bize destek verirsenin Türkiyeye dikleniriz.. Sana bir tavsiye sırtını onlara dayayanlar kazdıkları hendeklere gömüldü ona göre hareket ette akdenize egeye gömülme
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    komsuya bak? böyle komsumu olur? hayirsiz komsu
    Cevapla
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunana bakın Türkiye ile teke tekte korkuyor yanına yandaş arıyor isteseydik sizin kökünüzü keserdik daha düne kadar bizim emrimizde yaşayan bir millettiniz. Akıllı olun
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı bir Yunan. Uzaktakilerin hatırı için komşuları ile savaşanlar, hiç ifla h olmamıştır. Barış komşulara hep kar getirmiştir ve kazan-kazandır neticesi. Yunanlıra Türklerin kendileri için daha hayırlı bir millet olduğunu anlatmamız lazım.
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi bitmediniz bee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam