Ve Antalya için saat verildi! Okullar tatil olacak mı? Vali duyurdu

Antalya'da hava olaylarıyla ilgili son dakika açıklamaları peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya için verilen kırmızı alarmlı fırtına ve yağış için saat verdi. Ayrıca okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Ve Antalya için saat verildi! Okullar tatil olacak mı? Vali duyurdu
Ve Antalya için saat verildi! Okullar tatil olacak mı? Vali duyurdu
GİRİŞ 11.12.2019 14:22 GÜNCELLEME 11.12.2019 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kırmızı alarmla birlikte Antalya için ender görülen bir yağışlı havanın görülmesi için artık geri sayım başladı. Antalya Valisi Karaloğlu da konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Vali Karaloğlu'nun açıklamalarından satır başları:

BU GECE YARISI...

 

 

Şu ana kadar Antalya ve civarında beklenen yağış düşmüş değil, esas beklentimiz bu gece saat 18.00'den sonra ve özellikle gece yarısı olacağı yönünde. Tüm kamu kurum ve kuruşlarımızın teyakkuz hali devam ediyor. 

ANTALYA'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Okulların tatil olup olmayacağı konusunda 10 bine yakın mesaj geldi. Riske göre tedbir almak durumundayız, şu anda öyle bir risk yok. Okullar yarın da tatil edilmeyecek" dedi.

ANTALYA'DA HAVA DURUMU

Antalya'da hava

ANTALYA İÇİN "KIRMIZI KOD" ALARMI

 Antalya için kırmızı kod verilmesine ilişkin önemli meteorolojik uyarılarda bulunan Öztürk, Antalya'da bugün başlayan sağanak yağışların Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Antalya merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike çevrelerinde şiddetleneceği ve perşembe günü öğle saatlerine kadar metrekareye 100-250 kilo civarında yağış beklendiğini belirtti. Öztürk, "Antalya için verilen kırmızı kodlu uyarı ile çok kuvvetli bir meteorolojik hadisenin beklenildiğini, büyük çapta hasar olabileceğini ve geniş alanların meteorolojik hadiseden etkilenebileceğini söylüyoruz. Vatandaşlarımızın sıklıkla meteorolojik uyarıları takip etmelerinde oldukça fayda var" şeklinde konuştu.

ÇOK TEHLİKELİ

Tedbir ve önlem alınması gerektiğinin altını çizen Öztürk, "Kırmızı kod çok tehlikeli bir meteorolojik hadiseyi gösteriyor. Bu vesileyle vatandaşların, ilgililerin, kaymakamlıkların başta olmak üzere herkesin, sel, su baskınları, trafikte aksamalar, yağış anında oluşabilecek kuvvetli rüzgara karşı çatı uçması, ağaç devrilmesi ve dere yataklarının taşması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasında fayda var" uyarısında bulundu.

 

YORUMLAR 1
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    söylem ile tedbir alakasız.Millet çocuğunu kafasına takmasın? ya yolda denk gelirse.Sanki dersler yetişmiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı