TBMM'den 'kitap' iddialarına yalanlama

TBMM, sosyal medyada yayılan "kitap" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Söz konusu kitabın kanun gereğince TBMM Kütüphanesi'ne gönderildiği ve yine aynı kanuna bağlı olarak kütüphane kataloğuna kaydedildiği belirtildi.

TBMM'den 'kitap' iddialarına yalanlama
TBMM'den 'kitap' iddialarına yalanlama
GİRİŞ 14.01.2020 19:35 GÜNCELLEME 14.01.2020 19:36

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphanesi ile ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara ilişkin açıklama geldi. TBMM'den yapılan açıklama şöyle: 

 

 

TBMM Kütüphanesi’nde yer alan bir kitapla ilgili bazı sosyal medya hesaplarından yanlış ve yanıltıcı paylaşımların yayılması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

TBMM Kütüphanesi bir derleme kütüphanesi olup; envanterinde bulundurduğu yayınları, ‘ hediye - bağış, satın alma ve derleme’ yöntemleri ile koleksiyonuna dâhil etmektedir.

 

 

İlk olarak 1934 tarihinde Derleme Kütüphanesi olarak faaliyet göstermeye başlayan TBMM Kütüphanesi, halen 22/2/2012 tarihli, 6279 sayılı Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Kanunu hükümleri uyarınca bu niteliğini sürdürmektedir. Anılan Kanunun 8 inci maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde basılan veya çoğaltılan her türlü kitabın bir nüshasının Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığına gönderilmesi zorunludur.

"KANUN GEREĞİNCE KATALOĞA KAYDEDİLDİ"

Bu kapsamda yukarıda anılan haberlerde bahsi geçen kitap, 6279 sayılı Kanun hükümleri uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığına gönderilmiş ve aynı kanun gereğince derleme kütüphanesi olarak TBMM Kütüphanesi kataloğuna kaydedilmiştir. Dolayısıyla TBMM Kütüphanesi tarafından söz konusu eserin satın alınarak kütüphane envanterine eklenmesi gibi bir durum da söz konusu değildir.

Bir derleme kütüphanesi olan TBMM Kütüphanesi, 6279 sayılı Kanun’la kendisine verilen görev çerçevesinde ülkemizde basılan tüm eserleri envanterine dâhil etmekle yükümlü bulunmaktadır. Bu çerçevede kütüphaneye gönderilen eserlerin kaydı sürecinde herhangi bir denetim ya da yayın seçme - belirleme çalışması yapılmamaktadır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı