Kanla yazılan tarih: 20 Ocak 1990

Bu tarih vahşet dolu terörün, insanlığa karşı yapılmış en acımasız cinayetlerinden biri olarak insanlık tarihinin kara sayfasına geçmiştir. Bu tarih Sovyet İmparatorluğunun aşağılık oyunlarından biriydi.

Kanla yazılan tarih: 20 Ocak 1990
Kanla yazılan tarih: 20 Ocak 1990
GİRİŞ 16.01.2020 20:48 GÜNCELLEME 16.01.2020 20:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sovyetler Birliği’nin Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, SSCB Anayasasının 119., Azerbaycan SSCB Anayasası 71. maddelerini çiğneyerek, katliam yaptırdı. Azerbaycan halkı, Sovyet Lideri Gorbaçov’un 20 Ocak 1990 tarihinde Bakü’de olağanüstü hal ilan ettiğinden habersizdi. Sokaklardaki halkın olağanüstü halden haberi, 20 Ocak sabahı saat 7’de ülke radyosunun yayınıyla oldu.

Oysa o saate kadar bu durumdan haberdar olmayan yüz kişi katledilmişti. O anlarda tanklar, zırhlı araçlar Bakü sokaklarında önlerine çıkan her şeyi çiğniyor, askerler çevreye kurşun yağdırıyorlardı. Sonuçta yüzlerce Azerbaycan vatandaşı şehit oldu.

 Ne yazık ki o zaman Azerbaycan’ın sesini duyanlar çok az idi. Ülke dış dünyadan izole edilmiş, halkın sesini duyan pek yoktu. Azerbaycan bugün şehitlerin kanı pahasına bağımsızlığına kavuştu. Artık dünya Azerbaycan halkının sesini duymakta, onun acısını paylaşmaktadır.

İşte bu yüzdendir Şehitler Hiyabanı’nı ziyaret eden on binlerce Azerbaycanlıya son yıllarda yabancı vatandaşlar, büyükelçilik çalışanları, uluslararası kurumların temsilcileri de eşlik etmekteler.

Onlar kahraman Azerbaycan evlatlarının ölümsüz hatırası önünde saygıyla eğiliyorlar. Allah şehitlere rahmet eylesin.           

YORUMLAR 3
  • Fikret 4 yıl önce Şikayet Et
    kafir tek millettir ama ben bu müslümanları anlayamıyorum niçin kafire uşaklık yaparlar fakirleri düşünmezler birlik olmazlar illaki kafire UŞAKLIK VE HAİNLİKLE UĞRAŞIRLAR
    Cevapla
  • Kardeş 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin allah rahmet eylesin. Bu milleti coğrafyalara bölen madden ve manen öldüren ve bunlara çanak tutanları sen kahreyla yarabbi.
    Cevapla
  • Azerbaycan 4 yıl önce Şikayet Et
    Haber7 cansın düsünmen yeter
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı