Depremin ardından AFAD'dan çok önemli uyarılar

Elazığ'nın Sivrice ilçesinde, 20.55’de 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından AFAD'dan çok önemli uyarıalr geldi.

Depremin ardından AFAD'dan çok önemli uyarılar
Depremin ardından AFAD'dan çok önemli uyarılar
GİRİŞ 24.01.2020 22:45 GÜNCELLEME 25.01.2020 01:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir” denildi.

 

 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir. Elazığ ili, Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’de 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir. Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Telefon görüşmelerinde mümkünse web tabanlı uygulamaların ve SMS'lerin tercih edilmesi önem arz önem arz ediyor. Doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kesinlikle kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. AFAD, gelişmeleri aralıksız takip etmektedir” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 14
  • alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    takdir allahtan tedbir kuldan camilerde cemaat üç beştane diye 3-5 kilik cami yapılmıyor bir cuma günü bir kadir gecesi baz alınarak camilerimiz büyük hamdolsun telefonda öyle olmalı normal zamanda üç beş kişi görüşüyor diye aynı anda yapılabilen görüşme sayısı 3-5de sınırlı tutulmamalı panik anı bu insanların ilk yapacakları iş sevdiklerinin sesini duymak ben bunu çözüm olarak görnüyorum evet buda bir önlemdir ama bu tür durumlarda gsm hatları kilitlenmemeli bunuda bi zahmet telekominikasyon mühendisleri kafa yorup çözüm bulsunlar yine söylüyoyrum tedbir kuldan takdir allahtan
    Cevapla
  • ....... 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet yakutu takip edin bugune kadar olan depremleri hep tahmin etti herkes istanbulda derken o doguda olcak dedi ..ve olduda
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Elazığlı gakkoşlar büyük gecmiş olsun
    Cevapla
  • stk_mlx 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bu ne şiddet, bu ne ses. 15 katlı bina beşik gibi sallandı, ayakta durmak zor. Artık binanın sallanmasını bıraktık o ne şiddetli bir ses o ne korkunç bir gürültü. Allah bir daha göstermesin. O ses binanın sallanmasından çok daha fena.
    Cevapla
  • Kırk4 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben böyle bir şeyi ilk defa yaşadım. Lastik bir çubuğu eliyle sallar gibi salladı 10 katlı binayı. Ya Rabbi kahrın da güzel, lutfun da güzel!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!