Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ depremiyle ilgili son dakika açıklama

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı, enkazdan şimdiye kadar 45 kişinin kurtarıldığını belirtti. Erdoğan, sosyal medyadan yapılan provokasyon mesajlarına da, "Beter ve ahlaksızca" sözleriyle tepki gösterdi.

GİRİŞ 26.01.2020 09:26 GÜNCELLEME 26.01.2020 13:16
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalar yaptı. Erdoğan, Elazığ depreminde son bilançoyu da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

ELAZIĞ DEPREMİ

"Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yardımına koşmuştur.

Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başladı.

31 vatandaşımız hayatını kaybetti, bin 607 yaralı var. 1503 kişi hastanelerden taburu edildi. 104 kişinin tedavisi devam ediyor.

Enkazdan şimdiye kadar 45 kişi kurtarıldı. 

Mağduriyet yaşanmaması için her türlü çabayı gösteriyoruz."

Son dakika: AFAD depremdeki son bilançoyu açıkladı! Sayı gittikçe artıyor

HASARLI BİNALARIN AKIBETİ

Hasar tespit çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sürdürüyor. Elazığ'da daha çok köylerde sıkıntılar var. Bunların hasar tespitini yapıp süratle buralardaki yeniden inşaat çalışmalarını başlatacağız. Yıkılması gerekenler varsa onları da yıkmak durumundayız. Bu konuda gecikme lüksümüz yok. Şu anda 3 bakanımız, milletvekillerimiz orada. Tüm ekipleriyle beraber bu hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar. 

SOSYAL MEDYADAN YAPILAN PROVOKASYON

(Ülke TV muhabirinin, sosyal medyadan paylaşılan provokasyon amaçlı mesajları sormasının üzerine) Her şeyden önce bu birlik beraberliğe destek veren halkımız varken, bir diğer taraftan da bunu gerek siyasi istismar vesilesi yapanlar ne yazık ki biz buradan nasıl bir fırsat devşiririz diye karalama kampanyası yürütüyorlar. 

Hele hele sosyal medyadan aldığımız tahrik edici mesajlar var ki; onlar beter, ahlaksızca. 

Bakan Soylu'dan tepki: Onları bulmama ihtimalimiz trilyonda bir bile değil

LİBYA VE İDLİB'DEKİ SON DURUM

Hafter darbecidir. Şansölye Merkel'e de söyledim. Bakın şımartıyorsunuz dedim. Kendisi de kabul ediyor. Hafter şu ana kadar hazırlanan sürece destek vermemiştir. Sayın Putin, 'Ben Hafter'i halledeceğim, sen de Sarrac'ı kabul et demiştir. Sağ olsun Sarrac bizim ricalarımızı kırmamıştır. Ama Hafter ne Moskova'da bu sürece uymuştur, ne Berlin'de uymuştur. Böyle birisinden ateşkes noktasında merhamet beklemek mümkün değil. 

İdlib'de rejim ihanetine devam ediyor. Bu konuda bizler sürekli Sayın Putin'le ve görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız muhataplarıyla görüşmek suretiyle sivil halkı güvence altına almak istiyoruz. Bütün bunların yanında, kış mevsimine girmiş vaziyetteyiz. Özellikle sınırımızın Suriye tarafında 30-40 kilometre derinlikte briketten inşa edilmiş konutlar yapmayı planladık. Şu anda bunların inşası başladı. Süratle bunları yapıp, 25-30 metrekare ebadında. İstiyoruz ki İdlibli kardeşlerimiz burada barınsınlar, daha ideal olana vardığımızda inşallah onları ciddi anlamda koruma altına almış olalım. 

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de 'İyilik Konutları' inşa edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yaptı.

ERDOĞAN, AÇIKLAMALARININ ARDINDAN CEZAYİR'E GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayirli mevkidaşı Abdulmecid Tebbun'un davetine icabetle Cezayir'e gitti.

Erdoğan, "TC-TUR" uçağıyla saat 10.00'da Cezayir'e hareket etti.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Cezayir'e gitti.

Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak ve diğer ilgililer uğurladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ile güçlü bağları bulunan, önemli ekonomik paydaşlardan biri olan Cezayir'i ziyareti, Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un geçen yıl aralık ayında göreve gelmesinin ardından bu ülkeye Devlet Başkanı seviyesindeki ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Erdoğan, Cezayir'in ardından Gambiya ve Senegal'i de ziyaret edecek.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 25
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ve Güçlü ülkemizin içerde dışarda düşmanları olacak ama unuktukları birşey var biz dar günde bir bütün oluruz hiç bir ülkede olmayan özelligimiz ve Güzelligimiz.
    Cevapla
  • Besiktasli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlar manyakmi ya. Insanlar ölümle mücadele ediyor....sosyal medya lanetine bak sosyal medya yasaklanmali yada snir getirilmeli
    Cevapla
  • Eyup66 4 yıl önce Şikayet Et
    Eşege altın semer vursanda eşek yine eşektir.Bazı ünlüyüm diye geçinen boş bogazlar ve siyasetciyim diye gecinen fırsatcılara ne desek boş Sayın Başkanım.
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım sen modern Türkiye için elinden gelen herşeyi yapıyorsun bunu görmezden gelen karalamaya çalışan rezilleri Allah ıslah etsin,senki tokiyle hızlandırıcısın iyiliği görmeyenin kalbi körelmiş...
    Cevapla
  • ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    ahlaktan yoksun yorumlara diyorumki dünya zalımlar dünyası gelen zalim yazan zalim insanlığın yüz karası hayvan gibi olen zalım bu cevap yeter sanırım zalımlara yolun açık olsun asil insan dualarımız seninle allah haklının yanında olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması