Çavuşoğlu: Tek başımıza kalsak da savunacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son dakika açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu açıklamasında “Arap liginin açıklamasını aldığı kararı doğru buluyor ve destekliyoruz tek başımıza kalsak da Kudüs'ü savunacağız" dedi.

Çavuşoğlu: Tek başımıza kalsak da savunacağız
Çavuşoğlu: Tek başımıza kalsak da savunacağız
GİRİŞ 02.02.2020 13:22 GÜNCELLEME 02.02.2020 14:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Bazı vatandaşlarımızla temasa geçtik. Orada yaşayan vatandaşlarımızı tespit ettik. Ülkemize getirilmeleri konusundaki çalışmalarımızı yürüttük ve vatandaşlarımızın getirilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Dört buluşma noktası tespit ettik ve onları havaalanına getirdik. Sonuçta diğer ülkelerin de bizle teması oldu."

"Gerçekten sağlık bakanlığımızın ekipleriyle uçağımız kalktı. Çince bilen bir personelimizi uçağa koyduk. Giderken Çin'e de tıbbi malzeme gönderdik. Bir Japonya bir de Türkiye gönderdi. Zor günde dostluğumuzu gösterdik. TİKA'ya da teşekkür ediyoruz."

"Devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte çalıştık. Arkadaşlarımız son iki gün hiç uyumadı. Gürcistan, Azerbaycan vatandaşlarını da getirdik. Getirilen kimsede hastalık belirtisi yok. Dost ve kardeş ülkelerden gelen vatandaşlarımızın kaldığı bir hastanede 14 günlük karantina altındalar. Devletimiz gereğini yaptı."

 


ABD'NİN ORTADOĞU PLANI

Arap Ligi'nin aldığı kararı doğru buluyoruz. En başından beri sert ve net açıklama yaptık. Bazı ülkelerin bu planla ilgili açıklamalarından dolayı tereddüt duymuştuk. Aynı netliği İslam İşbirliği'nden de bekliyoruz. Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız ve Kudüs'ün birliğini savunacağız. Kabul edilemez plana karşı çıkacağız. 

RUSYA'DAKİ PATLAMA

"Rusya'da meydana gelen patlama da malum vatandaşlarımız vardı. Onlarla ilgili de çalışmalarımız sürüyor."

"Biz Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız ve Kudüs'ün birliğini savunacağız. Kabul edilemez plana karşı çıkacağız. 

KANAL İSTANBUL TARTIŞMASI

Emekli elçilerin yorumu siyasidir. Hukuki bir açıklama değil. Montrö'nün ortadan kalkmasıyla ilgili bir tartışma yok. Bu açıklama tamamen siyasi. 

 

YORUMLAR 2
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayın, endişelenmeyin, Allah bize yeter biz de size yeteriz sayın bakan.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkler hiçbir zaman Araplardan medet ummamıştır ve Allah hiçbir zaman Türkleri yalnız bırakmamıştır, yeter ki Allah rızası için yola çıkalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi