Nisan 2. ara tatil ne zaman: 2020 İkinci dönem ara tatil kaç gün sürecek?

Okulların açılmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Yarıyıl tatilinin bitmesiyle MEB’in uygulamaya başladığı ara tatil programı kapsamında ikinci ara tatilin ne zaman başlayacağı öğrenciler ve veliler tarafından araştırılmaya başladı. Ailelerin ve öğrencilerin heyecanla beklediği ikinci ara tatil kaç gün sürecek, okullar ne zaman kapanacak? İşte 2019-2020 MEB Eğitim Takvimi..

Nisan 2. ara tatil ne zaman: 2020 İkinci dönem ara tatil kaç gün sürecek?
Nisan 2. ara tatil ne zaman: 2020 İkinci dönem ara tatil kaç gün sürecek?
GİRİŞ 12.02.2020 08:33 GÜNCELLEME 12.02.2020 08:33

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez uygulanmaya başlayan, öğrencilerin daha verimli ve kaliteli eğitim görmesini amaçlayan ara tatil programlarının ne zaman başlayacağı öğretmenler ve öğrenciler tarafından merak ediliyordu. Öğretmenlerin eğitim kalitesini arttırmak ve öğrencilerin dinlenmesi için uygulanan yeni ara tatil modelinde öğrenciler sadece tatil yapmayacak. Öğrenciler bu tatil zamanlarında öğretmenleri ve velileri ile öğretici etkinliklere katılarak tatillerini değerlendirme fırsatı bulacaklar. Bilim, kültür, sanat, spor gibi çeşitli faaliyetlerin düzenleneceği ara tatil programlarında öğrenciler hem tatil yapacak hem de okullarından uzaklaşmamış olacak.

 

2. ARA TATİL DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MEB tarafından değiştirilen ara tatil modeli yarıyıl tatilinin bitmesiyle ilk kez uygulanacak. Öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği ara tatil döneminde öğrenciler hem çeşitli kültürel etkinliklere katılacak hem de tatillerine devam edecekler. Yarıyıl tatilinin bitmesiyle veliler ve öğrenciler ikinci ara tatil döneminin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2019-2020 eğitim programı:

 

1-2019-2020 Eğitim Öğretim Başlangıcı 9 Eylül 2019
2-İlk ara tatil dönemi 18-22 Kasım (Hafta sonu ile birlikte 9.gün)
3-2019-2020 Yarıyıl Tatili  20 Ocak - 31 Ocak
4-İkinci ara tatil dönemi 6 Nisan - 10 Nisan (Hafta sonu ile birlikte 9.gün)
5-2019-2020 Eğitim Dönemi Bitişi 19 Haziran

ARA TATİLLER YAZ TATİLİNİ KISALTTI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni hazırlanan uygulama ile ara tatil dönemlerinde öğrenciler okullarından uzak kalmayacak. Her ilde düzenlenecek kültür, bilim, sanat etkinlikleriyle öğrencilerle velileri birlikte zaman geçirecek. Öğretmenler ise okullarda genelde dönem başlarında düzenlenen seminer ve eğitimlere bu ara tatil dönemlerinde katılarak nefes almış olacak. Yeni uygulanmaya başlayan ara tatil modeline göre okullar bir hafta erken açılacak ve bir hafta daha geç kapanacak. 13 hafta olan yaz tatili dönemi 11 haftaya çekilerek öğrenciler hem okuldan eğitim öğretim motivasyonu düşecek kadar uzaklaşmamış olacak hem de geriye kalan 2 hafta da öğrenciler yoğun eğitim programlarında ara tatiller ile nefes almış olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!