MİT kumpasında istenen cezalar belli oldu

FETÖ'nün, MİT Başkanı Hakan Fidan ve bazı MİT görevlilerine yönelik, 7 Şubat 2012'deki kumpasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının "7 Şubat MİT kumpası" iddianamesinde, 34 şüpheli hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

MİT kumpasında istenen cezalar belli oldu
MİT kumpasında istenen cezalar belli oldu
GİRİŞ 14.02.2020 10:22 GÜNCELLEME 14.02.2020 11:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün, MİT Başkanı Hakan Fidan ve bazı MİT görevlilerine yönelik, 7 Şubat 2012'deki kumpasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 7 Şubat MİT kumpasına ilişkin aralarında Fetullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 34 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

"7 Şubat MİT Kumpası" iddianamesinde, şüpheliler arasında FETÖ elebaşı Gülen ile yargı, emniyet, MİT imamları, eski polisler ve bir gazeteci bulunuyor. İddianamede, kumpas öncesinde emniyet ve yargıdan sorumlu iki FETÖ'cü mahrem imamın Amerika'ya gittiği tespiti yer alıyor. FETÖ elebaşı Gülen'den doğrudan alınan talimat sonrası örgütün emniyet ve yargı imamlarının ülkeye geri dönüşlerinin akabinde Ankara Kızılcahamam'da toplantı tertip edildiği belirtildi.

 

 

YORUMLAR 7
  • Deli Dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay be 8 yıl sürmüş. Hani bir yılda davalar bitiyordu.
    Cevapla
  • Efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    Geberin kefere FETÖcüler sallanmanız lazımdı
    Cevapla
  • 54 sakarya 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun vatana
    Cevapla
  • Şahan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerin yedi kat altında güneş ışığı görmeden hainliklerinin bedelini ödemek zorunda hadddi aşanlar. Ne demek ülkenin istihbaratına operasyon düzenlemek ! Tasmanız tutanlar amerikada affı olmayan iş yaptınız.
    Cevapla
  • falcon 4 yıl önce Şikayet Et
    abdullah gülizabet bu olayın başını çekenlerden ama siyasi gerekçeler sebebiyle soruşturmaya dahil edilmiyor kimilerine çok cahilce gelebilir buna zemin hazırlamanın imkansıza yakın olduğunu ben de kabul ediyorum ama devlet attığı her adımı halkın oyuyla yönetiliyoruz kaygısıyla oy kaygısıyla attığı müddetçe taş arabası gibi ilerliyoruz her alanda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı