İbrahim Kalın: Yeni bir kriz kapımızda

Son Dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İdlib kriziyle ilgili 'Mülteci baskısı giderek artıyor. Dünyanın hala harekete geçmemesi kabul edilebilir değildir. Bu herkesi ilgilendiren bir sorun. Yeni bir kriz kapımızda' ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın: Yeni bir kriz kapımızda
İbrahim Kalın: Yeni bir kriz kapımızda
GİRİŞ 18.02.2020 20:01 GÜNCELLEME 18.02.2020 20:17
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından sözcü İbrahim Kalın önemli açıklamalarda bulundu. kalın İdlib krizinde herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak "Şu ana kadar tatmin edici bir sonuç çıkmadı. Görüşmeler devam edecek. Bizim için belirleyici olan çerçeve Soçi Mutabakatıdır. Mülteci baskısı giderek artıyor. Dünyanın hala harekete geçmemesi kabul edilebilir değildir. Bu herkesi ilgilendiren bir sorun. Yeni bir kriz kapımızda. Biz illa NATO gelsin savaş açsın, Rusya ile kötü olalım demiyoruz. Ama rejimin bu ihlallerinin durdurulması gerekiyor." dedi.

RUS HEYETLE GÖRÜŞME

Kalın, Rusya ile İdlib görüşmelerine ilişkin, "Şu ana kadar müzakerelerden bizi tatmin edici bir sonuç çıkmamıştır. Sunulan kağıdı ve haritayı kabul etmedik." açıklamasında bulundu.

 

 

Kalın, "Türkiye Cumhuriyeti, kimden hangi saikle gelirse gelsin hiçbir darbe girişimine asla prim vermeyecektir." dedi.

Kalın, Gezi olaylarına ilişkin, "O sürecin bir bütün olarak Türkiye'ye zarar verdiğini asla akıldan çıkarmayalım." açıklamasında bulundu.

Kalın, "(Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) Milletin konuştuğu, kararını verdiği, iradesini sandıkta yansıttığı, sistemin değiştiği bir dönemde tekrar tekrar bu konuyu açmak, 'bundan dolayı Türkiye iyi yönetilmiyor' gibi birtakım söylemler geliştirmek ülkemizin siyasi, sosyolojik, toplumsal gerçekleriyle bağdaşmamamakta." diye konuştu.

Kalın, Hafter güçlerinin Trablus Limanına roketli saldırısına ilişkin, "Bir taciz atışı oldu, isabetsiz bir atıştı. Derhal, misliyle karşılık verildi." dedi.

REJİM SALDIRILARINA EN SERT CEVAP VERİLECEK

Askerimize saldırı söz konusu olduğunda, geçen haftalarda olduğu gibi cevabı en sert şekilde verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın.Askeri gözlem noktalarımız değişmeyecek.

YORUMLAR 49
  • ferhat tokul 4 yıl önce Şikayet Et
    açın avrupaya giden yolların kapılarını o zaman ne olduğunu anlarlar
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    tüm suriyeli mültecileri araçlara dolduralım rusya ve iranın kapısına koyalım.
    Cevapla
  • Ibnmesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Defolsun pis teroristler teroist bunlar
    Cevapla
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın çokta umrunda
    Cevapla
  • oben 4 yıl önce Şikayet Et
    mültecileri avrupaya gönderin hemi de yardımcı olun bak nasıl suriyeye müdahale ediyorlar geleni türkiyeye hapis etmeyin biraz kurnaz ve açık gözlü olun gelene yardımcı olarak avrupaya gönderin siz gelen bizimdir ederseniz avrupa nasıl olsa bir uyuyan türkiye var diyor biz biraz anormalmiyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!