Kalın'dan Abdullah Gül'e cevap

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Beştepe'de kabine toplantısının ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Gezi eylemleriyle gurur duyuyorum" sözlerine yanıt verdi. Kalın, "Sayın Gül gurur duyabilir, kendi değerlendirmesidir. Bir bütün olarak okuduğunuzda Türkiye'nin o dönemde çok zor bir süreçten geçtiğini akıldan çıkarmayalım" dedi.

GİRİŞ 18.02.2020 22:09 GÜNCELLEME 18.02.2020 22:20
Bu Habere 399 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Kalın, Gezi Parkı Davası'nda tüm sanıklar hakkında beraat kararı çıkmasını değerlendirdi. Kalın ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ünGezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak, "Gezi eylemleriyle gurur duyuyorum" açıklamasına da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

 

 

"GEZİ OLAYLARININ ÜLKEYE VERDİĞİ ZARARI UNUTMAYALIM"

Kalın, Gezi Davası'nda 9 sanığa verilen beraat kararlarıyla ilgili "Öncelikle bugün Gezi davasıyla ilgili verilen kararla ilgili yorum yapmamız doğru olmaz. Karar yargıda. Bunun bütünlüğü içerisinde değerlendirmeler mutlaka yapılacaktır. Gezi olaylarıyla ilgili bu mahkeme meselelerinin yanında bir kalkışma olarak bu ülkeye verdiği zararı unutmamamız lazım. Vandallıktan siyasi kutuplaşmaya, Türkiye'nin gündemine ayrıştırıcı meselelerin sokulmasına neler yaşadığımızı hatırlayalım. Böyle bir Gezi meselesi üzerinden tarihi yeniden okumaya yönelik girişimlerin yapıldığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜL'ÜN "GEZİ EYLEMLERİYLE GURUR DUYUYORUM" SÖZLERİNE YANIT

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak, "Gezi eylemleriyle gurur duyuyorum" sözleriyle ilgilide konuşan Kalın, "Sayın Gül gurur duyabilir, kendi değerlendirmesidir. Görevdeyken de birtakım değerlendirmeler, farklı düşünceleri vardı. Bir bütün olarak okuduğunuzda Türkiye'nin o dönemde çok zor bir süreçten geçtiğini akıldan çıkarmayalım." dedi.

 

 

YORUMLAR 399
  • Vatandaşlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sende gurur olsa Abdullah efendi kafana iki tane sıkarsın mesele biter. Hiç değilse rahmetle anılırsın.
    Cevapla
  • Sasuke 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle yapsa bile rahmetle anılmayacaktır..
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu A.Gülde de, desteklediği Ekrem Müdafada da, sanatçı Mehmet Ali Alabora da olan zekanın, kabiliyetin onda biri yok. O süreçte ne demişti MAA: " mesele ağaç değil, sen hala anlamadın mı?" Bunlardan biri bu ülkede c.başkanlığı yapmış, diğeride c. başkanlığı hayali kuruyor; ne günlere kaldın TÜRKİYEM...
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    neyle gurur duyuyorsun zulum 1453 yazanlarlamı ağaçları .kaldırımlara .dükkanlara zarar verenlerlemi vay beeee ihanete bak.
    Cevapla
  • -o_o- 4 yıl önce Şikayet Et
    Sormak lazım GÜL 'e , 15 Temmuzla da gurur duyuyor mu acaba ?
    Cevapla
  • Harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Gezideki verilen zararlar gezi destekcilerinden tahsil edilmeli bak bu kadar cesur otebiliyorlarmi....kimsenin baska birisine ait mulke zarar vermeye hakki olamaz konu ne olursa olsun protesto etmek ayri istememek ayri yakip yikmak ayri seyler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır