Erdoğan'dan Merkel'e tokat gibi göçmen teklifi!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul milletvekilleriyle Dolmabahçe Ofisi'nde yaptığı toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile mültecilerle ilgili yaptıkları görüşmeyi de paylaştı.

GİRİŞ 29.02.2020 12:20 GÜNCELLEME 29.02.2020 15:33
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Mülteciler konusunda Avrupa'nın hiçbir şekilde sözünü tutmadığını dile getiren Başkan Erdoğan buna örnek olarak Merkel ile yaptığı görüşmeyi açıkladı. Erdoğan "Şuraya gelin destek verin yapalım dedim. Söyleye söyleye en fazla 25 milyon avro ben de vereyim dedim... Aradım Şansölye'yi. Dedi ki para hazır. Paranız buraya gelmiyor dedim. Gönderecekseniz bu parayı direkt bize gönderin, ya da ben mültecileri size göndereyim ve 100 milyon euro göndereyim dedim."

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkel ile aralarında geçen diyaloğu şu şekilde anlattı; 

Merkel'e dedim ki, bak böyle bir durum var. Sizin bana verilmiş sözleriniz vardı. Şuraya gelin destek verin yapalım dedim. Söyleye söyleye en fazla 25 milyon avro ben de vereyim dedim. Sonra Kızılhaç'a vereceğini, oradan da Kızılay'a aktarılacağını söyledi. Dediler ki, bu rakam BM Mülteciler Başkomiserliği'ne gitmek durumundadır. Oradan Kızılhaç'a sonra Kızılay'a gidecek. Tabi böyle bir şey olmadı.

 

 

Aradım Şansölye'yi. Dedi ki para hazır. Paranız buraya gelmiyor dedim. Gönderecekseniz bu parayı direkt bize gönderin, ya da ben mültecileri size göndereyim ve 100 milyon euro göndereyim dedim.

Güvenmek mümkün değil. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye mahkumuz. Rabbim bereketini versin inşallah. Bu işleri de böyle yürütüyoruz, yürüteceğiz.

Yeni bir göç dalgasını kaldıracak durumda değiliz. Ayrıca milyonlarca insanı rejimin insafına terk edecek değiliz. Biz oraya Esed'in davetlisi olarak değil Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Suriye halkı tamam bu iş bitti demeden bizim oradan çıkma niyetimiz de yok.

YORUMLAR 22
  • Alper KARA 4 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalınmış değil.. Onlar bugün için yollanmadı oraya.. Ve orada onlara kabus yaşatacaklar çünki onlar Müslüman o sebeple kalacakları ve kalmaları gereken en iyi yer bizim ülkemizdi.. Bombalardan kaçarken o bombaları onlara atanların topraklarına sığınmak zorunda kaldılar.. Bu islam coğrafyası için nasıl bir yenilgidir farkındamısınız.. Devlet aklı ile düşünmeye çalışın lütfen
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Alin biraz da siz bakin avrupa birligi parlementosu olarak, yaninda korona virusle birlikte cok iyi gider size.
    Cevapla
  • Caki 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni sevmeyen ölsün reis bazen sirtindan hancerleniyorsun ama bu millet hep yaninda ,ALLAH sana yar bu millet sana yar reis dik dur tum dunyaya meydan okuyalim şanli ecdat gibi ALLAH in izniyle , yaptiklarini gormeyen vatan millet dusmani hainleri boş ver it urur kervan yurur ,dualarimiz senin ile reis
    Cevapla
  • mad 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kalınmış bir karar. 5 yıl önce geri kabul anlaşması yapılmadan bu kapılar açilsaydi. Ne bu kadar mülteci olurdu nede AB diye bir birlik kalırdı.
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya nın canı cehenneme. Hitler kafası bu Almanya. Bütün mültecileri gönderin ve bu ırkçı Alman kafası ne yapacak tüm dünya olarak seyredelim. Hani çok demokrasi varya bunlarda, el altından devlet eliyle Türkleri katletmesini biliyorlar ama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza