e-Devlet üzerinden evde emekli maaşı nasıl alınır?

65 yaş üstü vatandaşların mağdur olmaması için emekli maaşları evlerine kadar getirilecek. Peki evde emekli maaşı almak için nereye başvuru yapılır?

e-Devlet üzerinden evde emekli maaşı nasıl alınır?
e-Devlet üzerinden evde emekli maaşı nasıl alınır?
GİRİŞ 26.03.2020 17:09 GÜNCELLEME 26.03.2020 17:10

İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. Durum böyle olunca emekliler maaşlarını nasıl alacaklarını sorguluyorlar. Maaşını Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT AŞ)’den alan 65 yaş üstü emekli hak sahiplerinin paraları, e-devlet üzerinden yapacakları başvuruyla evlerine kadar götürülecek.

 

EMEKLİLERİN MAAŞI EVLERİNE TESLİM EDİLECEK!

PTT'den yapılan açıklamaya göre, şirket Kovid-19 salgına karşı tedbirlerini artırdı. Bu kapsamda, PTT AŞ'den maaşını alan 65 yaş üstü emekli hak sahiplerine ödemeler konusunda kolaylık sağlandı.

 

e-Devlet üzerinden başvurularını yapan söz konusu vatandaşlar, emekli maaşlarını konutlarında alabilecek.

E-DEVLET EVDE EMEKLİ MAAŞI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Müşterilerin, e-Devlet'te bulunan "Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmetleri/Emeklilik Uygulamaları" başlığı altında, türüne göre "Emekli Banka" değişiklik sekmesinden "PTT Konutta Teslim" seçeneğini tercih etmeleri yeterli olacak.

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ ATM’LERDEN ALINACAK

Öte yandan, sosyal yardım ödemeleri alan müşteriler, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan ve düzenli olarak dezenfekte edilen PTT ATM'leri ve kamu bankası ATM'lerinden işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecek. Ayrıca, PTT Sosyal Kartı olmayan veya kayıp bildiriminde bulunan hak sahiplerine anında kart tahsisi yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...