Bugün Cuma namazı kılınacak mı? 27 Mart Camiler açık olacak mı?

Bugün cuma namazı kılınacak mı? Türkiye'de Corona virüs salgınına karşı alınan tedbirlere ilişkin her geçen gün yeni önlemler alınıyor. Müslümanlar ise bugün cuma namazı kılınacak mı? 27 Mart tarihinde camiler açık olacak mı? merak ediyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafında yapılan açıklama...

Bugün Cuma namazı kılınacak mı? 27 Mart Camiler açık olacak mı?
Bugün Cuma namazı kılınacak mı? 27 Mart Camiler açık olacak mı?
GİRİŞ 27.03.2020 10:26 GÜNCELLEME 27.03.2020 10:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Corona virüs salgını kapsamında Türkiye'de her geçen gün yeni tedbir önlemleri açıklanmaya devam ediyor. Tedbirler çerçevesinde vatandaşlara evde kalması konusunda uyarıda bulunan yetkililer, AVM'ler gibi insanların bir arada bulunacağı bir çok etkilik iptal edildi alanlar ise geçici bir süre ile kapatıldı. Ayrıca vatandaşlara zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda her fırsatta uyarıda bulunuldu. Peki bugün Cuma namazı kılınacak mı? Camiler 27 Mart Cuma günü açık olacak mı? İşte soruların cevapları

 

CUMA NAMAZI KILINACAK MI? 20 MART CAMİLER AÇIK OLACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Corona virüs tedbirleri kapsamında bugün yani 27 Mart Cuma günü camilerde cuma namazı kılınmayacak. Yani bu süreçte Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz kapalı tutulacak ve cuma namazı için sela okunmayacak .

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla müftülüklere gönderilen yazı şu şekilde;

 

 

"Zararı önlemek, fayda sağlamaktan daha önemlidir" kuralının İslam hukukunun temel ilkeleri arasında bulunduğu vurgulanan yazıda, Kovid-19'la ilgili tedbirler kapsamında çeşitli kararlar alındığı hatırlatıldı. Vatandaşların sağlığını korumayı, özellikle yaşlıların can güvenliğini sağlamayı hedefleyen ve muhtemel zararları önlemeye yönelik olan bu kararların uygulanmasının insani ve vicdani bir sorumluluk olduğuna işaret edilen yazıda, bazı kişilerin, vatandaşların dini hassasiyetlerini istismar ettiği ve camilerde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediğinin belirlendiği bildirildi.

İl müftülüklerine gönderilen yazıda, şunlar kaydedildi: "Ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz kapalı tutulacak ve cuma namazı için sela okunmayacaktır."

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜS KAPSAMINDA ALINAN TEDBİRLER

- Sağlık Bakanlığı yeni önlemler aldı. Morg ve defin hizmetlerinde gasilhane çalışanları eldiven, N95 maske, gözlük/yüz koruyucu ve sıvı geçirmez önlük kullanacak.

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Covid-19 tedbirleri kapsamında bugün saat 17.00 itibarıyla 46 ülkeye daha uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

- Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetleri bugün 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durduruldu.

- Milli parklarda, ormanlarda ve bakanlığa bağlı park ve bahçelerde piknik ve mangal yapılması yasaklandı.

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal yardımdan faydalanan 2 milyon aileye ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ kapsamında 1000’er lira verileceğini duyurdu. Selçuk, emeklilere Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenecek 1000 lira ikramiyenin nisan ayında verileceğini belirtti.

- Teknosa Türkiye’deki mağazalarını pazar gecesi itibarıyla geçici olarak kapatma kararı aldı.

- GSM operatörü Vodafone AVM’lerdeki mağazalarını kapatma kararı aldı. Diğer mağazalar ise pazar günleri hariç 12:00-18:00 arasında çalışacak.

- Migros 60 yaş üstünün siparişleri için eve götürme masrafı almayacak. CarrefourSA ise AVM dışındaki şubelerinde saat 08:00-09:00 arası sadece 60 yaş üstü müşterileri kabul edecek.

- Sağlık Bakanlığı, personel sayısını artırmaya yönelik önemli bir karar aldı. Uzmanlık eğitimi alan hekimler virüsle mücadele için üç ay süreyle görevlendirilebilecek.

- Milli Savunma Bakanlığı da (MSB), vatandaşların askerlik işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabileceğini açıkladı.

 - İçişleri Bakanlığı, coronaya karşı alınan tedbirler kapsamında uygulanan ‘sosyal mesafe’ kuralına asker uğurlamalarında da uyulması konusunda vatandaşları uyardı.

YORUMLAR 5
  • haya 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen bari seIa okunsaydı
    Cevapla
  • Aydintemam 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanin her kösesinde kilinacak
    Cevapla
  • son dakika 4 yıl önce Şikayet Et
    nerde mesela
    Cevapla
  • BiR G@RiP 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi cumayı anladikta balı SELALAR OLUNSUN MÜBAREKLER
    Cevapla
  • Karantina 4 yıl önce Şikayet Et
    Sela cuma namazını hatirlatmak için uygulanır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri