'Özel araçlara da kısıtlama gelecek' iddiasına yalanlama

Türkiye'de koronavirüs vakalarının artması üzerine seyahat kısıtlamaları getirilmişti. Sosyal medyada, kısıtlamanın özel araçları da kapsayacağı ve belirlenen kurallara uymayanlara ceza verileceği iddia ediliyordu. Yetkililer, sosyal medyada dolaşan iddianın yalan olduğunu açıkladı.

'Özel araçlara da kısıtlama gelecek' iddiasına yalanlama
'Özel araçlara da kısıtlama gelecek' iddiasına yalanlama
GİRİŞ 03.04.2020 12:08 GÜNCELLEME 03.04.2020 12:08

Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında attığı en etkili adımlardan biri de ulaşımda alınan önlemler oldu. İlgili kurumların aldığı tedbirlerle hem şehir için ulaşımda hem de şehirlerarası yolculukta kısıtlamalar getirildi.

ÖZEL ARAÇLARA DA CEZA YAZILACAK İDDİASI

Türkiye’de ilgili kurumların söz konusu alanlara ilişkin çalışmaları devam ederken, sosyal medya üzerinden bir anda yayılan bazı mesajlar da bilgi kirliliğine yol açıyor.
Özellikle WhatsApp uygulaması üzerinden hızla yayılan bir mesajda, özel araç sürücülerine de ceza uygulanacağı şeklinde yanlış bir bilgi paylaşıldı.
Paylaşımda şu ifadeler yer alıyor:

“Özel aracınızda şoförün yanını boş bırakın, arkaya da 2 kişi cam kenarlarına olmak kaydıyla oturabilir. Aksi takdirde 150 TL ceza yazıyorlar. İtiraz ederseniz insan hayatını tehlikeye atmaktan 3 bin TL ceza yazıyorlar... Bugün uygulamaya başladılar. Her noktada çevirme var, haberiniz olsun.”

"BÖYLE BİR UYGULAMA YOK"

TRT Haber'den Sertaç Aksan'ın haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri ise mesajda yer alan bilgilerin doğru olmadığını, trafik şube müdürlüğü ekiplerinin böyle bir uygulama yapmadığını söyledi. Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, virüsle mücadele kapsamında atılan adımların bugün itibarıyla toplu taşıma ve il dışına çıkış yapan araçlarla ilgili olduğunu, yeni bir uygulama olması halinde resmi kurumların mutlaka bilgi vereceğini belirtti.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde