DTP mitinginde bayrak açma mazereti

DTP'nin 2 Aralıkta Bitlis'te düzenlediği mitingde Türk Bayrağı açan 21 yaşındaki Kürt genci konuştu. 21 yaşındaki Ersin Ağar neden böyle bir eyleme kalkıştığını şöyle açıkladı:

DTP mitinginde bayrak açma mazereti
DTP mitinginde bayrak açma mazereti
GİRİŞ 05.12.2008 11:05 GÜNCELLEME 05.12.2008 11:05
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Bitlis'te eski Mutki Durağı'nda 2 Aralıkta DTP'nin düzenlediği mitingde Türk Bayrağı açan Ersin Ağar, ''Ailemden 5 kişinin şehit edilmesinden dolayı duygularımı dile getirmek için Türk bayrağını açtım'' dedi.

Bitlis'te özel bir şirkette çalışan 21 yaşındaki Ersin Ağar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'nın konuşmasından sonra Türk bayrağını açarak ''Kahrolsun PKK'' şeklinde slogan attığını belirtti.

Emine Ayna'nın bazı televizyonlarda ve gazetelerde kendisiyle ilgili ''akli dengesinin yerinde olmadığı'' yönünde açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Ersin Ağar, şöyle konuştu:

''2 Aralıktaki DTP mitinginde ailemden 5 kişinin şehit olması nedeniyle duygularımı dile getirmek için Türk bayrağı açtım.  Ailemden şehit olan insanlar için hem de kardeş kanının artık dökülmemesi için bu eylemi yaptım. Hiç bir etki altında kalmadan yaptım. Akli dengem yerinde. Bunu raporlarla ispatlayabilirim. Ben mitingde siyasi bir partinin veya başka bir ülkenin bayrağını açmadım. Kendi devletimin, Türk milletinin bayrağını açtım. Bayrağı açtıktan sonra DTP'liler linç girişiminde bulundu.''

Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı bir köyde annesinin dayısının 5 oğlunun terör örgütü PKK'lıların köyü bastıkları sırada şehit edildiğini anlatan Ersin Ağar, şunları kaydetti:

''Türkiye'de yaşanan terör örgütü PKK olayları yabancı ülkelerin bize oynadığı bir oyundur. Ben Kürdüm ve Kürtlüğümden hiçbir zaman utanmadım. Kürt olduğum için de bugüne kadar hiçbir ayrımcılığa uğramadım. Ben Kürtçe de konuşuyorum, Kürtçe müzik de dinliyorum. Bunları yaptığım için 'sen Kürtsün' diye kimse bir şey yapmadı. Emine Ayna'ya şunu söylemek istiyorum; 'Ben deli değilim, bunu raporlarla beyan edebilirim. Kimsenin etkisi altında kalmadım'. Ben orada kötü bir şey de yapmadım.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • esraa 15 yıl önce Şikayet Et
    helel olsun sana... herşeyi öğrendik ama kardeşçe yaşamayı öğrenemedik... almış başını bi ayrımcılık kardeşim bu ne yaaa sabah polise taş at akşam git hastahanesine tedavi ol devlete kafa tut her ay maaşını al bu nedir nerde ayrımcılık..eşitiz eşit hepimiz aynı haklara sahibiz hepimizin durumu aynı bi ayrımcılık yok oyuna gelmeyinn.. bu kardeşimden de Allah razı olsun o güzel bayrak dalgalandıkça Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır..........
    Cevapla
  • erol aydın 15 yıl önce Şikayet Et
    devam2. şimdilik ortalık sakin ya bazılarının cepleri boş kalıyor..doldurmak için senin gibi piyon ararlar ve cepleri dolar..devam devam bu saflık nereye kadar?hiç bir zaman oyunu oynayana bakmayın.oynattırana bakın.gerçekler orda..
    Cevapla
  • ali şirin 15 yıl önce Şikayet Et
    işte bu. Senin gibi düşünen tüm kürtler bizim gerçek kardeşimizdir.Bu vatan hepimizin.zaten çoğu kürt kardeşlerim senin gibi düşünüyor.
    Cevapla
  • baybars can 15 yıl önce Şikayet Et
    provakatörlük ve amaç.. bu yapılan açıkça bir provakasyondur,her kesim bu tür olaylardan kaçınmalı,herkesin aşağı yukarı ideolojileri belli bunu halkta biliyor,demokrasiyi yaşatmak için bu tür olayları toplumun gözüne sokmamak ve böyle olaylara yüz vermemek lazım.70 ler yada 90 lar böyle kaybedildi.
    Cevapla
  • türk 15 yıl önce Şikayet Et
    saolasın senden. allah kürtleri senin gibileri bu memleketten eksik etmesin HEPİMİZ kürtüz AMA dtp PKK deyiliz ŞÜKÜRR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!