Erdoğan'ın oğlu birliğine teslim oldu

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, vatani görevini bedelli olarak yapmak için Burdur Er Eğitim Alayı'na teslim oldu.

Erdoğan'ın oğlu birliğine teslim oldu
Erdoğan'ın oğlu birliğine teslim oldu
GİRİŞ 01.07.2009 17:55 GÜNCELLEME 01.07.2009 17:55
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, bedelli askerlik görevini yapmak üzere Burdur'daki 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı'na gelerek teslim oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington'da Dünya Bankası'nda çalışan oğlu 29 yaşındaki Bilal Erdoğan, saat 17.00 sıralarında Burdur'daki 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı'na gelerek, Binbaşı Maruf Kışlası'nda vatani görevini yapmak üzere teslim oldu. Bilal Erdoğan, Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik ve aile dostu Mustafa Gündoğan ile birlikte, 06 RHE 10 plakalı siyah renkli Honda marka otomobille Burdur'daki birliğe geldi. Erdoğan'a Başbakanlık'a bağlı bir koruma ekibi eşlik etti.

Açık mavi renk gömleği ve kısa saçıyla dikkat çeken Bilal Erdoğan, valizini ve belgelerini korumalarından aldıktan sonra, nizamiye önünde toplanan bir grup Burdurlu ile selamlaştı. Bilal Erdoğan, nizamiye girişinde görevli askerlerin kontrolünden geçti. Bu arada, yanına yaklaşan küçük bir çocuk Bilal Erdoğan'a askerlerin boyunlarına takarak kullandığı üzeri kamuflaj desenli cüzdan hediye etti.

Hediyeye teşekkür eden Erdoğan, nizamiye girişinde gazetecilerin soruları üzerine, "Bildiğiniz gibi dövizli askerlik görevimizi yerine getirmek için buradayız" dedi. Erdoğan kontrolden geçtikten sonra birliğine teslim oldu.

Askerliğini döviz bedelli olarak yapacak 115'inci dönem 5 bin 500 gurbetçi, bugün sabahın erken saatlerinden itibaren teslim olmaya başladı. İlk etapta birliğe teslim olan bin 200 asker, Burdur'daki kışlada yeterli yer olmadığı gerekçesiyle, birliğin bağlı olduğu Antalya'daki 3'üncü Piyade Er Eğitim Tugayı'na gönderildi.

BEDELLİ ASKERLİK YAPAN ÜNLÜLER

Bedelli askerlik yapılan tek merkez olan 58'inci Piyade Er Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda bugüne kadar NBA'da basketbol oynayan Hidayet Türkoğlu ve İbrahim Kutluay, futbolcu Emre Belezoğlu gibi çok sayıda ünlü askerlik yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra ile evli damadı Berat Albayrak da aynı kışlada 2006 yılında bedelli askerlik yapmıştı.

TMSF BAŞKANININ OĞLU

Bu arada, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün oğlu Mesut Ertürk de Burdur 58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı'na teslim oldu. Mesut Ertürk'ü nizamiyeden babası Ahmet Ertürk uğurladı.

Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın ile oğlunu uğurlayan Ahmet Ertürk, ''Her Türk genci gibi oğlumun da asker olmasından gurur duyuyorum. Mutluyum. Her aileye Allah böyle mutluluklar nasip etsin'' dedi.

YORUMLAR 66
  • ibrahim delidoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi maaşlı askerlik olsun yapan hakkını alsın
    Cevapla
  • sinan topal 14 yıl önce Şikayet Et
    .. Yurt dışında 3 yıl kalıp (her 6 ayda bir türkiyeye gelmek koşulu ile) türkiyeye askerlik için gelen her türk vatandaşı 21 gün askerlik yapabilir. Kişinin zengin olması da gerekli değildir. Şöyleki Yüksek lisansını ve doktorasını yurt dışında yapan kişilerin illaki parası olmak zorunda değil gider yabancı ülkeye hem okur hem çalışır. İsteyen 21 gün isteyen 6 ay isteyende 15 ay er olarak askerlik yapar. Yani ister başbakan oğlu ister bilmem ne herkes 21 gün yapabilir.
    Cevapla
  • Yekta Sertalizade 14 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasal bir hak... Bilal Erdogan in yapacagi askerlik hizmeti, Bedelli Askerlik Hizmeti degil, 1111 sayili askerlik kanununda sartlari belirtimis Dovizli Askerlik Hizmetine Tabi Er askerlik hizmetidir. Yani yurt disinda en az uc sene calismis TC vatandasi erkeklere kanunlar tarafindan hak verilmis bir askerlik hizmeti. Simdi soruyorum bol keseden atan yorumcu arkadaslara. Bu sartlara hayiz olupta hanginiz Dovizli Askerlik Hakkini kullanmiyacakti.. vesselam
    Cevapla
  • emre genc 14 yıl önce Şikayet Et
    valla senaryo üstüne senaryo yazmış bazı arkadaşlarımız.. valla sizden iyi senarist olur, kurtlar vadisine taş çıkartır ha ! canım benim bırakın da bu insanlarda bedelli hakkını kullansın.. boşver hiç yapmayanlardan daha iyidir. en azından yapmadı kaçtı demelerindense. bedelli askerlikte bir haktır.
    Cevapla
  • sermet çetin 14 yıl önce Şikayet Et
    cem yılmaz 18 ay yaptı. ama bu ona köstek değil,, pirim oldu.. hem teveccüh açısından hemde malzeme acısından.. bilal erdogan 15 ay yapsa ne eline gececek. yada vatana ne verecek ki.. ha diyorsanız okumusu okumamısı zengini fakiri bölge de ayırt etmeksişzin herkes 12 yada 15 ay yapsın ,,eywallah. bu arada kenan doguluda yalan söylüyor,, çünkü kursun adres soruyor,, hiç zengin şehit gördünüzmü!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var