Gözaltındaki bütün PKK'lılar serbest!

Dün Silopi'deki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan ve tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan 5 terör örgütü üyesi sırayla ifade verdi ve ifadesi alınan PKK'lılar teker teker serbest bırakıldı...

Gözaltındaki bütün PKK'lılar serbest!
Gözaltındaki bütün PKK'lılar serbest!
GİRİŞ 20.10.2009 15:55 GÜNCELLEME 20.10.2009 15:55
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda teslim olan ve tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan 5 terör örgütü üyesi de serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Irak'taki Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen ve özel yetkili 4 savcı tarafından ifadeleri alınan 34 kişilik grupta yer alan 5 terör örgütü üyesi, sabah saatlerinde nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Burada ifadeleri alınan bölücü örgüt  PKK mensubu; Hüseyin İpek, Nurettin Turgut, Musa Tomak, Vilayet Yakut ve Elif Uludağ isimli terörsitler, "pişman olduklarını" beyan edince "TCK'nın 221. maddesinden yararlanıp" serbest kaldılar.  

DTP OTOBÜSÜNE BİNDİLER, ALANDA KARNAVAL VAR

Hüseyin İpek, Nurettin Turgut, Musa Tomak, Vilayet Yakut ve Elif Uludağ, TCK'nın 314. maddesi uyarınca terör örgütüne üye olma suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.

 
Irak'ın kuzeyinden dün Habur Sınır Kapısı'na gelen 34 kişiden 29'u serbest bırakılmıştı. Böylelikle, gelenlerin tamamı serbest bırakılmış oldu.

Serbest bırakılan 34 PKK'lı DTP otobüsüne binerek Silopi'ye doğru yola çıkarken, Habur Sınır Kapısı'na yakın mesafede kurulan "kutlama" alanında toplanan binlerce insan, PKK'lıların serbest kaldığı haberini olunca meydanı bayram yerine çevirdiği gözlemlendi...

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 101
  • Sancar Kopar 14 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek secim. Cogu cahil, kürt, kürt sempatizanı, ermeni ve kürt seviciler hep birlikte MHP nin PKK dan nemalanan ve PKK nin ilga edilmesiyle birlikte bitecegini savunuyor. Su unutulmasin ki, MHP bu ulkede AKP den once bu ulke icin genclerinin canini feda ettigi bir olusumdur. Oy oranlarina gelince MHP nin kemik bir tabani vardir PKKlilara yapilan bu hosgeldinler MHP nini oy oranini artiracaktir. Bu olay ser gibi gorunuyor olabilir ama inaniyorum ki TURK milletinin uyanmasini saglayacagi icin hayirlisina yorulmalidir!!!
    Cevapla
  • hurrian-med imperator 14 yıl önce Şikayet Et
    PKK sayin basbakana kulak versin. bugün sayin basbakanimiz bugün PKKlilere bir cagrida bulundu. bütün PKKlilere ülkelerine dönmelerini tavsiye etti. bu son derece olumlu ve kulak verilmesi gereken bir mesaj.PKK sadece abdullah öcalanin degil sayin basbakanin mesajlarinida kaale alip ona göre hareket etmelidir. 34 PKKlinin serbest birakilmasi PKKnin dagda olma nedenlerinden birisini daha ortadan kaldirmistir. PKK bütün bunlari gözönüne alip buna göre hareket edecektir. baris grubunu göndermesi gibi barisa hizmet eden daha fazla adim atmali.
    Cevapla
  • murat . 14 yıl önce Şikayet Et
    ne konuşuyosunuz. anayasaya aykırı bi durummu var konuşuyosunuz ve bunlar silah bıraktığı için ve devlet tarafından affedildikleri için onlara terörist demek ahlakı değil boyle dersek geri çıkarlar iyimi olur biraz olgun düşünün
    Cevapla
  • elex kebabçıyan 14 yıl önce Şikayet Et
    Yeşil kart. Evet bunlara yeşil kart verir vede maaşa bile bağlarsınız artık.
    Cevapla
  • elex kebabçıyan 14 yıl önce Şikayet Et
    Birgün. Bir gün bu zalimlerden hesap sorulur.Er yada geç ergenekon sanıkları dışarı çıkarrr.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?