Org. Başbuğ: TSK, PKK'yı 5 kere bitirdi

Çeşitli konulara ilişkin soruları cevaplayan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, güvenlik güçlerinin 26 yılda 5 kere PKK'yı bitirdiğini söyledi. Başbuğ 1999 yılı sonrası içinse açık açık özeleştiride bulundu.

Org. Başbuğ: TSK, PKK'yı 5 kere bitirdi
Org. Başbuğ: TSK, PKK'yı 5 kere bitirdi
GİRİŞ 06.07.2010 11:01 GÜNCELLEME 06.07.2010 11:01
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Uğur Dündar'ın sorularını cevaplayan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamaları arasında en çarpıcı olanlarından birisi de 26 yıllık terörle mücadelede TSK'nın neler yaptığı konusuydu.

PKK’yı 5 defa bitirdik: 1984’ten 2010’a kadar 26 yıl geçti. ‘40 bine yakın terörist etkisiz hale getirildi’ dediniz, doğrudur. Rakamları biz verdik. 30 bini etkisiz hale getirildi. 10 bin de yaralı, teslim olan var. Toplam 40 bin. Örgütün dağ kadrosu yıllara göre değişiyor, ortalama 6 bin diyoruz. Şu anda 4 binler civarında. Ortalama 6 bin dersek, 30 bini 6’ya bölerseniz, 5 bin çıkıyor. Matematiksel olarak baktığımızda 26 yılda, güvenlik kuvvetleri 5 defa bu PKK terör örgütünü bitirmiş. Bu bir tespittir.

Algılama yanlışlığımız oldu: Türkiye’de ne zaman terör olayları azaldı veya hiç olmadı... Biz bunu yanlış algılıyoruz. Sanki terör örgütü bitti, dağıldı... Aslında terör örgütünün dağ kadrosu duruyordu, eylem sayısı düşmüştü. Örnek mi? 1999’dan 2004 yılına kadar... Eylem yok, ama örgüt bitmedi. Dağ kadrosu duruyordu. Burada belki algılama yanlışlığımız oldu. Doğru algılasaydık o dönemde daha sağlıklı tedbirleri alabilecektik.

YORUMLAR 32
  • Eral eral 13 yıl önce Şikayet Et
    genelkurmay başkanı. hakkat mı yaa? hesaba bak. cifir mi, ebced mi? yoksa yeni bir düz mantık ürünü mü? bu matematiğin kursu var mı? adamlar kedi gibi o zaman. yada fazla bonusları var. o zaman şimdi level 6 oynanıyor. Ankaradan ordu yönetirsen olacağı bu. oynamaya devam!!!
    Cevapla
  • serhat emin 13 yıl önce Şikayet Et
    tarihten bir not. tarihçiler ikinci dünya savaşı neden çıktı sorusuna şu cevabı verirler:eğer birinci dünya savaşında yeterince general ölseydi ikincisi asla çıkmazdı.
    Cevapla
  • ismal ozgun 13 yıl önce Şikayet Et
    ben de diyorum ki. bu kadar asker sehit oldu. hepsi gariban horladiginiz anne babasini orduevlerinin kapisindan kovdugunuz Anadolu cocuklari. iyi ama simdiye kadar kac tane rutbeli subaya ihmalden dolayi hesap sordunuz ve ceza verdiniz? litfen aciklayin.burasi cok onemli cunku birliklerde en kucuk kusurdan dolayi bile cadir hapsi verildigini hepimiz biliyoruz. ordumuz yipranmasin tamam da olduren ihmallerin sorumlulari yukardan asagiya hakettigi cezayi almazsa bu kotu gidisat hicbir zaman bitmez. mhp ve chp ise niye suskun
    Cevapla
  • Nedim Kurnaz 13 yıl önce Şikayet Et
    Biter Ama Bitmedi, Bitmeyecek de. Vatandaşın diniyle diyanetiyle uğraşmasanız, saçı-sakalı ve başı ile uğraşmasanız, insanları fişlemeseniz, 10 yılda bir darbe yapmasanız, hala darbe rüyaları ile yatıp-kalkmasanız, acemi askerleri siperlere göndermeseniz, bir-kaç generalin çocuğunu doğuda şehit verseniz bir defada bitirirsiniz bu terörü.
    Cevapla
  • serhat emin 13 yıl önce Şikayet Et
    terörü değil. teröri değil defalarca halk nezdindeki güveninizi,itibarı bitirdiniz.gundiye aleni olarak taraf olmaya devam ederek kalan son kırıntıları da yok ediyorsunuz.evlatlarımızın sırtından poltika sürdürmeyi servet edinmeyi bırakmadığınız sürece değişen bir şey olmayacaktır.bu pkk dokuz canlı imiş meğer.siz bitirdiniz başkası tekrar başlattı,tüm suç sivil güçlerde her yer askerlerce darbecilerce yönetilirse sorun kalmazdı demek ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı