Ergenekon sanığı teğmenden Hizb-ut Tahrir itirafı

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi, istihbarat toplamak için Hizb-ut Tahrir örgütüne sızdığını kabul etti.

Ergenekon sanığı teğmenden Hizb-ut Tahrir itirafı
Ergenekon sanığı teğmenden Hizb-ut Tahrir itirafı
GİRİŞ 28.09.2010 07:03 GÜNCELLEME 28.09.2010 07:03

Kadir Kökten'in haberi

Çelebi'nin, örgütle ilgili aldığı notların emekli bankacı Neriman Aydın'da bulunmasına yönelik yaptığı savunma ise komikti: "Din konusunda yüksek bilgileri olduğu için Cumhuriyet konusunda tehdit olabilecek bir unsurun olup olmadığını kontrol etmeleri için CD ve notları Neriman Aydın'a ben bıraktım."

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada savunmasına devam eden Mehmet Ali Çelebi, iddianamede teğmenlerin örgüt yöneticisi ve generallerin de örgüt üyesi olarak gösterildiğini belirtti. Ergenekon örgütü adına tutuklu sanıklar Kemal ve Neriman Aydın kardeşlerin talimatı üzerine Hizb-ut Tahrir örgütünün üyeleri ile irtibata geçtiği iddiasının kendine yapılan bir iftira olduğunu söyledi. Hizb-ut Tahrir örgütü hakkında bilgi toplamak için tutuksuz sanık Süleyman Solmaz ile irtibata geçtiği iddialarına yönelik ise şu açıklamalarda bulundu: "Konu ile ilgili komutanlarımı bilgilendirecektim. Olgunlaşmasını bekledim. Arkasında kimler vardır tespit etmek istedim. Bundan subay arkadaşlarımın bilgisi var, gizli olsa arkadaşlarıma bilgi verir miydim? Benim aldığım bazı notlar ve Hizb-ut Tahrir ile ilgili CD'lerin neden Neriman Aydın'ın evinde bulunduğu soruluyor. Benim yoğun helikopter eğitimlerim vardı. Din konusunda yüksek bilgileri olduğu için Cumhuriyet konusunda tehdit olabilecek bir unsurun olup olmadığını kontrol etmeleri için CD ve notları Neriman Aydın'a ben bıraktım.''

Zaman

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı