'Ekşi ikna odasındaydı'ya düzeltme

TESEV’in 'Başörtü yasağı ve Ayrımcılık' raporuna dayandırılan, 'Oktay Ekşi’nin de, Nur Serter'in ikna odalarına girerek görüşme yaptığı' iddiası TESEV tarafından düzeltildi. Raporda böyle bir ifade olmadığı belirtildi.

'Ekşi ikna odasındaydı'ya düzeltme
'Ekşi ikna odasındaydı'ya düzeltme
GİRİŞ 11.11.2010 17:53 GÜNCELLEME 11.11.2010 17:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Star Gazetesi'nden alıntılanarak 'İkna Odalarında Ekşi de vardı iddiası' başlığıyla yayınlanan haber, TESEV tarafından düzeltildi.

Yapılan açıklamada, TESEV'in raporundaki bir ifadenin yanlış anlaşılması sonucu bu durumun ortaya çıktığı vurgulandı.

TESEV'den yapılan yazılı açıklama şöyle:

Dilek Cindoğlu tarafından kaleme alınan Başörtüsü Yasağı ve Ayrımcılık: Uzman Meslek Sahibi Başörtülü Kadınlar isimli raporun tekzibini dikkatinize sunarız. Raporun 42. sayfasında yer alan bir alınıt Star Gazetesinde çıkan bir haberde yer bulmuş ve haberde rapordaki alıntıdan hareketle Necla Arat ve Oktay Ekşi'nin "ikna odaları" olarak adlandırılan uygulamanın bir parçası olduğu şeklinde bir yorum yapılmıştır. Halbuki, raporda alıntılanan Seldanur müstearlı araştırma katılımcısının sözlerinde bu yorumu doğurabilecek bir ifade bulunmamaktadır. Seldanur, 1989 yılında üniversite öğrencisiyken katıldığı bir konferansın panelinde konuşma yapan Arat ve Ekşi'nin başörtüsü kullanımı ile ilgili açıklamalarına değinerek "ikna etmek için uğraştılar ama edemediler. 'Sen nereye gidiyorsun dördüncünün beşincisi olmaya mı?'" dediklerini öne sürmüştür. Alıntının hiçbir yerinde Arat ve Ekşi'nin ikna odaları diye adlandırılan uygulama ile doğrudan alakası olduğu ifade ya da ima edilmemektedir.

YORUMLAR 1
  • alper taşlıoğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    alper. ikna odası eksik ...adam etme odası tam daha iyi oldu .......adam olmamak laik olmamakta direnenleri terbiye etme odaları desek daha güzel olcak .......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu